Marcelo Gallardo

 SOPA IMAGES/DDP USA/PROFIMEDIA
ARGENTINSKI STRUČNJAK

Je li ovo budući Modrićev trener? Stigla je potvrda, ulogu bi mogao odigrati Lukin bivši suigrač iz Reala

Modrić je s francuskim topnikom odigrao čak 404 utakmice u karijeri
Piše: SNObjavljeno: 18. studeni 2023. 22:34

"Prihvatit ću ponudu Al-Ittihada i zbog osobnih razloga. Motivirali su me velikim projektom u novoj zanimljivoj ligi", rekao je Marcelo Gallardo, 47-godišnji stručnjak koji je službeno potvrđen kao novi trener saudijskog kluba.

Argentinac je najpoznatiji po osmogodišnjem mandatu u River Plateu, na čijoj je klupi odradio čak 424 utakmice, a s klubom se razišao koncem prošle godine. U itekako uspješnom mandatu osvojio je čak 13 trofeja, a novi izazov sada je pronašao u saudijskoj ligi, koja je ponovno uspjela dovesti veliko ime.

Osim Gallarda, Al-Ittihad je prošlog ljeta u svoje redove doveo i još renomiranih imena, poput Karima Benzeme, N‘Goloa Kantéa i Fabinha, a sve se glasnije šuška kako će na zimu ponovno krenuti u tržišnu ofenzivu. Među imenima na šoping listi spominje se i Luka Modrić, koji je već duže vrijeme tiha patnja saudijskih klubova.

Hrvatski kapetan važeći ugovor s Real Madridom ima do kraja lipnja iduće godine, a upravo se ovih dana ponovno zakotrljala priča o interesu Al-Ittihada i Al-Ahlija za "desetkom" Kraljevskog kluba, koji bi već u siječnju htjeli dovesti Modrića.

Ulogu u poslu mogao bi odigrati i Benzema, dugogodišnji Modrićev suigrač, s kojim je odigrao čak 404 zajedničke utakmice. Ujedno, niti s jednim igračem kroz karijeru Modrić nije odigrao više dvoboja.

image

Karim Benzema i Luka Modrić

PRESSINPHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA

Idući na toj listi je Toni Kroos, s kojim je Luka odigrao 319 utakmica, a zatim slijedi Gareth Bale s 301. Padne li dogovor između Al-Ittihada i Modrića, Gallardo bi od zime bio novi trener hrvatskog maestra...

Linker
18. svibanj 2024 07:47