Daniel Ruiz

 DANIEL GARZON HERAZO Nurphoto Via Afp
NAJNOVIJA GLASINA

Je li ovo Dinamov odgovor Hajduku na Rakitićev transfer: Hrvatski prvak naciljao novog reprezentativca!?

Spomenuti izvor navodi da su Modri već otvorili pregovore s igračevim agentom
Piše: SNObjavljeno: 21. srpanj 2024. 10:35

Dok je pozornost hrvatske nogometne javnosti uperena prije svega u Ivana Rakitića i Hajduk, vrijedno na transferima radi i Dinamo. Modri su od samog otvaranja prijelaznog roka itekako aktivni na tržištu, na Maksimir su stigli Marko Pjaca, Raul Torrente, Samy Mmaee..., bila je tu i nekolicina odlazaka, a čini se da Dinamo ne planira stati na tome.

Naime, ako je suditi po riječima argentinskog novinara Mariana Olsena, aktualni hrvatski prvak zainteresiran je za dovođenje Kolumbijca Daniela Ruiza. Riječ je o 22-godišnjem ljevokrilnom napadaču koji po Transfermarktu vrijedi 2 milijuna eura. Spomenuti izvor navodi da je Dinamo već otvorio pregovore s igračevim agentom, a da Ruiza istovremeno ‘nadgledaju‘ i dva španjolska kluba.

Ruiz je član kolumbijskog prvoligaša Millonariosa, a protekle je sezone u svim natjecanjima u 28 nastupa zabilježio učinak od dva pogotka i pet asistencija. Prošle godine debitirao je i za kolumbijsku A-reprezentaciju TE ukupno upisao tri nastupa u prijateljskim susretima. Primjerice, nije sudjelovao na ovogodišnjoj Copa Americi gdje je skoro nikad jača Kolumbija igrala finale protiv Argentine i izgubila tek u produžecima s 1:0.

Iako mu je primarna pozicija lijevo krilo, Ruiz može ordinirati i na desnoj strani, kao i u sredini, u ulozi ofenzivnog veznog igrača. To bi moglo biti upravo ono što Dinamo traži, koji nakon odlaska Takura Kaneka, želi podebljati redove na krilnim pozicijama. Svojim interesom na tržištu Modri su jasno dali do znanja da planiraju povećati konkurenciju. Dinamo je prethodno već naciljao krilno pojačanje u Kolumbiji, Juana Cordobu, no taj posao još nije završen te bi se Ruiz mogao ispostaviti kao eventualna alternativa.

Linker
21. srpanj 2024 10:36