Marko Rog (arhiva)

 BORIS KOVACEV/CROPIX
INSAJDER OTKRIVA

Jedan od čudnijih maksimirskih transfera: Evo koliko bi Dinamo trebao plaćati Marka Roga

Talijanski stručnjak za transfere, Lorenzo Lepore objavio je detalje posudbe iz Cagliarija
Piše: Dominik NeferanovićObjavljeno: 13. veljača 2024. 10:29

Marko Rog u ponedjeljak je službeno postao novi stari igrač Dinama, a odmah je iskočilo pitanje koliko je plaćen i koliko bi mogao zarađivati. Kako je poznato da je Rog ozlijeđen i nije igrao od svibnja prošle godine, veliko je pitanje može li Dinamu pomoći već u ovoj sezoni ili tek u sljedećoj. Na teren bi se trebao vratiti krajem ožujka, ali ono što sve navijače zagrebačkog kluba muči je pitanje koliko će biti spreman i je li on uopće pravo rješenje za probleme koji se pojavljuju ove sezone. To je, naravno, borba za naslov prvaka.

Talijanski stručnjak za transfere, Lorenzo Lepore objavio je detalje posudbe iz Cagliarija. Do kraja sezone, Rog bi trebao biti na plaći svog matičnog kluba, a nakon toga bi obvezu podmirivala oba kluba po pola.

Po nekim izračunima to bi trebalo biti nešto više od 300 000 eura koje će hrvatski prvak isplatiti bivšem veznjaku Napolija i Seville.

Inače Rog je na početku karijere iz Splita prešao u Dinamo za oko 5 milijuna eura, čime je postao najskuplji igrač u povijesti HNL-a. Karijeru je nastavio u Napoliju koji ga je otkupio za nešto više od 13 milijuna eura. Zatim su uslijedile posudbe u Sevillu i Cagliari koji ga je na kraju i otkupio za čak 18 milijuna eura 2020. godine.

Zanimljivo je kako je Rog po dolasku u Cagliari imao plaću od oko 2.8 milijuna eura, po stranici www.capoloy.com, a plaća mu je prošle sezone srezana na polovicu tog iznosa (1,3 milijuna).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 02:41