FRANCK FIFE Afp
TRAŽENA JE ‘ROBA‘

Jedan od ključnih igrača Guardiolinog stroja seli u redove premierligaškog rivala? ‘U dobroj smo poziciji‘

Jedna ponuda je iz Saudijske Arabije, druga je ona Milana, a nije nemoguće ni da ostane u Engleskoj
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 12. lipanj 2023. 15:26

Ilkay Gündogan sudjelovao je kao kapetan momčad u osvajanju povijesne trostruke krune Manchester Cityja, a na kraju ove sezone istječe mu ugovor te je izvjesno da Građani s njim neće produljivati suradnju.

Njemački reprezentativni veznjak s 32 godine, dakako, može još puno dati u vrhunskom nogometu, te su informacije iz Španjolske sugerirale kako je blizu potpisa za Barcelonu.

Međutim, u međuvremenu su se pojavile i druge opcije. Jedna od njih je navodno iz Saudijske Arabije, druga je ponuda Milana, a nije nemoguće ni da Gündogan ostane u Premier ligi.

Za njegove usluge navodno se zanima menadžer Arsenala Mikel Arteta, koji je u Cityju ranije bio pomoćnik Pepa Guardiole.

- Mislim da smo u dobroj poziciji za dovođenje Gündogana jer ga Arteta poznaje i vjerojatno su ostali u kontaktu. Mislim da će uzeti neko vrijeme za razmišljanje i onda odlučiti, te da je svoju misiju u Cityju zaključio osvajanjem trostruke krune – rekao je Per Mertesacker, bivši prvotimac Arsenala i aktualni trener u akademiji Topnika.

Gündogan je u Manchester City stigao 2016. godine iz Borussije Dortmund za 27 milijuna eura te je u 304 nastupa u svim natjecanjima postigao 60 pogodaka.

Linker
30. travanj 2024 21:27