VOJKO BASIC Cropix
KAROGLANOV NASLJEDNIK

Jedan od mogućih kandidata već je odbio Jakobušića. Evo tko se sve spominje kao novi trener Hajduka

Ona je već ranije odbacio takvu mogućnost, njemu su otvoreni pravci u engleskoj Premier ligi
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 02. svibanj 2024. 20:03

Na Poljudu traje bjesomučna potraga za novim trenerom, sportski direktor na odlasku Mindaugas Nikoličius pripremio je listu kandidata, četiri ili pet trenera, za koje će on jamačno tvrditi da su svi s "pobjedničkim mentalitetom", ali i s kvalitetama "razvojnih trenera", kao garancije forsiranja mlađih snaga.

Dakle, sportski odbor prebire po kandidatima, i nije im lako, jer im vrijeme nezaustavljivo curi. Uostalom, osim Nikoličiusa, pa donekle Bore Primorca, drugi iz sastava tog neformalnog foruma baš nisu u stanju meritorno sudjelovati u izboru novog trenera. A to su predsjednik Ivan Bilić, tandem vodstva Akademije Goran Sablić i njegova desna ruka Hrvoje Vuković, pa navodno i skauti Žaja, Radeljić, Krstanović i Radić, koji se baš i nisu iskazali prigodom analiza došljaka iz inozemstva.

"Kašeta brokava"

Svi nagađaju koji bi to stručnjak bio voljan "upasti u kašetu brokava", jer zahtjevi su enormni, a to je borba za prvo mjesto, premda su nadzornici istakli stajalište da Hajduk ima "kadar za prvaka". To bi se možda i moglo prihvatiti kad bi stigao trener željezne discipline, koji ne bi tolerirao "nered u svlačionici i nerad na terenu", kako je dijagnosticirao jedan viđeni navijač Hajduka.

image

Ivan Jurić

CRISTIANO MAZZI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Cristiano Mazzi/zuma Press/profimedia

U tim traganjima, prva misao je Ivan Jurić. On je čovjek Hajduka, ali je dugi niz godina trener u Italiji, trenutno u Torinu s kojim mu istječe ugovor (sportski direktor Vagnati već je kontaktirao trenera Fiorentine Vincenza Italiana). Međutim, Jurić je prilično težak tip, gdje god je trenirao (Inter, Mantova, Crotone, Genoa, Verona, Torino), ostavljao je dojam znalca, ali i čovjeka nepopustljive prirode. Uostalom, s njim se pokušao dogovoriti Lukša Jakobušić i prije angažmana Ivana Leke, ali je Jurić odbacio takvu mogućnost, njemu su otvoreni pravci u engleskoj Premier ligi.

Reja čeka ponude

Onda bi kao bolja solucija mogao biti iskusni Edoardo Reja sa svojim pomoćnikom Febbrarijem, velemajstorom kondicijske pripreme, koji su ostavili upečatljiv trag na Poljudu. Ovih dana, inače, Reja je odbio poziv da preuzme Udinese i pokuša ga spasiti od ispadanja iz Serie A. Reja je, pak, na pripremama u Mallorci upoznao Marka Livaju za kojeg je nagovijestio da ga čeka sjajna karijera.

image

Edoardo Reja

VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

Kad smo kod Livaje, s posebnom pozornošću popraćena je objava na Instagramu Livajine supruge Iris s Jakobušićem: krije li se u tome žal za odlaskom Jakobušića, ili, što bi bilo nevjerojatno, eventualna naznaka da bi i Livaja uslijed posljednjih razočaranja mogao otići iz Poljuda?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 20:03