Rasmus Hojlund 

 LISELOTTE SABROE Afp
ZVIJEZDA POD POVEĆALOM

Jedan od najtraženijih nogometaša današnjice na listi Man. Uniteda i Reala. Cijena? Prava sitnica

Mladi Norvežanin posebno je impresionirao u svojim debitantskim utakmicama za reprezentaciju
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 21. travanj 2023. 12:27

Mlada norveška zvijezda Rasmus Højlund novo je ime na transfer listi želja Manchester Uniteda, prema pisanju engleskih medija. Crvenim vragovima pod hitno je potreban napadač koji će uz Marcusa Rashforda smanjiti teret zabijanja golova, a upravo bi igrač Atalante mogao biti taj.

Norvežanin se tako pridružio transfer listi koju već okupiraju Harry Kane i Victor Osimhen, igrači za koje bi United morao iskeširati brojku od oko 100 milijuna funti, a slučaju Nigerijca možda i više.

Højlund bi s druge strane bio dostupan za cifru od oko 60 milijuna funti – što je i više nego prihvatljiva cifra na današnjem tržištu.

Za Højlunda su uz United zainteresirani Real Madrid, Barcelona, Arsenal, Bayern München, Juventus i Chelsea, ali za sada su samo Real Madrid i Manchester United potvrdili svoj interes talijanskom klubu.

Marcus Rashford nalazi se u najboljoj formi u karijeri ove sezone s 28 pogodaka, ali sljedeći iza njega je Bruno Fernandes sa samo deset pogodaka. Anthony Martial imao je obećavajući start sezone, ali francuski napadač je često ozlijeđen pa je United u klub morao dovesti Nizozemca Weghorsta koji pokriva poziciju do kraja sezone.

Mladi Norvežanin tek je započeo svoj put u seniorski nogomet, a posebno je impresionirao u svojim debitantskim utakmicama za reprezentaciju u kojima je postigao pet pogodaka u dvije utakmice. U talijanskom prvenstvu za Atalantu do sada je zabilježio osam pogodaka.

Linker
28. travanj 2024 20:18