GORAN MEHKEK Cropix
MODRA BUDUĆNOST

Jedan od najvažnijih ljudi u Maksimiru otkrio Dinamove mete: ‘To će biti igrači koje ćemo ciljati‘

‘Dosad smo odradili dobar prijelazni rok, na pripreme idemo s dva nova igrača koje smo htjeli dovesti‘
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 08. srpanj 2024. 13:17

Tijekom Pjacina službenog predstavljanja, u Dinamovoj svečanoj loži bio je prisutan i sportski direktor "modrih" Marko Marić, koji je biranim riječima govorio o novom/starom igraču.

- Sjećam se njegovih početaka, on je sigurno bio jedan od najboljih igrača koje sam vidio, a da su stvoreni na ovim prostorima. On je igrač kojeg navijači obožavaju, daje atraktivnost igri i jedan je od onih zbog kojih se dolazi na stadion - rekao je Marić pa nastavio:

- Njegova je karijera, nažalost, u nekim trenucima, zbog vanjskih faktora, na koje nije mogao utjecati, otišla u krivom smjeru. Iz svega treba izvući benefite i gledati pozitivno, siguran sam da je on danas toliko mentalno jak da su najbolji dani tek pred njim. Ono što ćemo sigurno vidjeti od njega, golovi su i asistencije, njegova statistika bit će odlična, ali svojim karakterom i profesionalizmom puno će pridonijeti i u razvoju Dinamovih mladih igrača.

image
JOSIP BANDIC Cropix

Dotaknuo se Marić i ukupnog prijelaznog roka. Torrente i Pjaca su tu, je li sljedeći na redu 22-godišnji Kolumbijac Juan Cordoba?

- U jako smo dobroj poziciji, naš prioritet je bio Pjaca. Kada pogledamo trenutačnu momčad, sigurno je da smo prema imenima i kvaliteti najbolji u Hrvatskoj. Znate da nikada ne ulazim u rasprave o imenima i pregovorima, iz respekta prema klubovima i samim igračima - rekao je Dinamov sportski direktor pa dodao:

- Dosad smo odradili dobar prijelazni rok, na pripreme idemo s dva nova igrača koje smo htjeli dovesti, a sigurno je da će biti još prinova. Nećemo žuriti, dovodit ćemo samo igrače koji mogu pojačati naš roster. Ako govorimo o igračima izvana, to će sigurno biti oni koji profilno odgovaraju onome što nam treba i što teško možemo pronaći na ovim prostorima. Sami možemo zaključiti da su to krila, jer genetski imamo mali problem s brzinom i moći, to je nešto što ne razvijamo u velikim količinama, tako da ćemo na igrače takvog tipa ciljati u narednim tjednima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. rujan 2024 09:14