Kenzo Tribouillard/AFP/Profimedia
BORBA ZA HRVATA

Još jedan Vatreni u Premier ligi? Majer probudio interes ‘oživljenog‘ velikana, traži se ogroman novac

Odbila ih je zvijezda Juventusa, a alternativu pronalaze u hrvatskom reprezentativcu
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 02. srpanj 2023. 22:36

Ako Stade Rennes dobije dobru ponudu za Lovru Majera, hrvatski reprezentativac napustit će francuski klub iako mu ugovor predviđa angažman do ljeta 2027. godine, pisao je sredinom tjedna L‘Equipe, pa su se pojavile i informacije o prvim ponudama iz njemačke Bundeslige. Za vikend je priča dobila nastavak.

Kako navodi portal CaughtOffside, jedna od platformi na kojima piše i Fabrizio Romano, Majer je na radaru Newcastlea, "oživljenog" engleskog velikana koji je protekle sezone izborio četvrto mjesto Premier lige, odnosno ulazak u Ligu prvaka. Pozivajući se na Fichajes, spomenuti portal tvrdi da Svrake u našem reprezentativcu vide pravu opciju nakon što je prvi s liste želja središnje linije - Adrien Rabiot - odlučio ostati u Juventusu još najmanje godinu dana.

image
LOIC VENANCE Afp

Newcastle je u potrazi za kreativnim i tehnički potkovanim veznjakom, navodno Eddie Howe jedinu pouzdanu opciju u centralnom redu vidi u Bruni Guimaraesu, stoga mu je potrebna dodatna kvaliteta. Navodi se da bi transfer mogao stajati i do 40 milijuna eura, dvostruko više nego što iznosi procjenjena Majerova vrijednost na Transfermarktu.

Kako bilo, lako je moguće da će Majer ovog ljeta promijeniti sredinu. Podsjetimo da su Wolfsburg i Bayer Leverkusen iskazali interes. Niko Kovač očigledno bi ga volio vidjeti u svom sastavu, a čini se da isto vrijedi i za Xabija Alonsa, trenera Bayera i čuvenog veznjaka Liverpoola, Real Madrida i Bayern Münchena.

Govoreći o interesu bundesligaša, Romano je sredinom tjedna naveo da su na adresu Rennesa poslane prve ponude, no još uvijek nije poznato o kakvim se iznosima radi. Sigurno je da, dođe li do teške licitacije, Newcastle može ponuditi znatno više od njemačkih klubova, a u kontekstu transfer-priče vrijedi spomenuti da je Majer svojedobno biranim riječima govorio o Premier ligi, dok ga se još povezivalo s Arsenalom krajem prošle godine.

image

Eddie Howe, trener Newcastlea

Mark Cosgrove/zuma Press/profimedia

Nije ovo prvi put da se Majer spominje kao opcija na St. James Parku - navodno se Newcastle i prije mjesec dana raspitivao za veznjaka Vatrenih, pisao je Foot Mercato, a i tada su Francuzi tražili 40 milijuna eura.

Dakle, Mateo Kovačić već je stigao u engleski vrh (Man. City), mogao bi i Joško Gvardiol, a pod uvjetom da Majerova otočka priča uznapreduje, lako je moguće da ćemo iduće sezone gledati trojicu naših reprezentativaca u novim premierligaškim bojama, a tu je (još uvijek) i Ivan Perišić u dresu Tottenhama.

Linker
27. travanj 2024 23:49