Filip Živković

 MARKO MRKONJIC Cropix
OPROŠTAJ S FIILIPOM

Kakav poklon za 18. rođendan! Osijek prodao velikog talenta u Atalantu za milijun eura i bonuse

Živković je prije dvije godine bio na glasu kao daleko najveći talent u Osijekovoj školi nogometa
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 01. kolovoz 2024. 14:17

Osijekov krilni napadač Filip Živković dobio je lijep poklon za 18. rođendan. Kako doznajemo - doduše neslužbeno - Živković je od 1. kolovoza igrač Atalante iz Bergama, a Osijeku će na ime odštete pripasti milijun eura, te određeni bonusi vezani uz Živkovićeve moguće nastupa za Atalantu.

Živković je prije dvije godine bio na glasu kao daleko najveći talent u Osijekovoj školi nogometa. Krilni igrač, lijeva noga, odlična brzina i moćan dribling vezali su se uz njegovo ime. Napokon, Živković je debitirao za prvu momčad Osijeka još 21. siječnja 2023., kada je imao samo 16 godina. Za prvu je momčad odigrao ukupno 19 utakmica, u kojima je zabio 1 gol uz 1 asistenciju.

Međutim, u prošloj sezoni Živković je poprilično izgubio nazadovao po pitanju statusa u momčadi. Odigrao je samo 8 utakmica u kojima je ukupno dobio tek 145 minuta. U Osijeku vjerojatno znaju što se dogodilo s mladićem kojem su svi predviđali blistavu karijeru.

Odlazak u Bergamo neupitno donosi i veliki rizik, jer Atalanta je bitno jača od Osijeka, kao što je i Serie A bitno jača od HNL-a. Živkovića vjerojatno čeka godina ili dvije "brušenja" u drugoj momčadi Atalante, a to je filter u kojem se malo igrača uspijeva probiti do prve momčadi.

Pratit ćemo Živkovića pomno, jer znamo da su ljevonoga krila velika rijetkost u hrvatskom nogometu i bilo bi šteta da Živković sam tako nestane sa scene. Dobra je vijest da ga je Atalanta platila milijun eura, što ukazuje na to da tamo vjeruju u njegov nogometni talent.

Linker
01. kolovoz 2024 14:17