Filip Mrzljak

 GORAN MEHKEK Cropix
NISU GA USPJELI ZADRŽATI

Kapetan HNL kluba otišao u Indiju. Neočekivani transfer zadao novi problem treneru

Filipu Mrzljaku je sa zadnjim danom lipnja istekao ugovor, a presudila je financijska ponuda Punjaba
Piše: Toni RoićObjavljeno: 17. srpanj 2024. 06:25

Ni Gorica, ni Šibenik, već indijski prvoligaš Punjab. To je novo odredište 31-godišnjeg Filipa Mrzljaka, koji je prošlih sezonu i pol bio kapetan Gorice, a sa zadnjim danom lipnja mu je istekao ugovor.

U velikogoričkom nogometnom klubu sve su napravili kako bi ga zadržali jer profil i kvalitetu igrača kao što je Mrzljak teško je pronaći, ali nisu uspjeli, kao što ga nije uspio dovesti Šibenik, koji je bio iznimno zainteresiran za usluge iskusnog veznjaka.
Na kraju je presudila najbolja financijska ponuda koja je došla iz daleke Indije i to od kluba koji je osnovan prije samo četiri godine, a prošla sezona bila mu je prva u najvišem nogometnom rangu.

I dok u Punjabu likuju, u Gorici brinu kako nadomjestiti Mrzljaka, ali ne samo njega, već 12 igrača koji su napustili klub u pauzi između dvije sezone, a niti to ne mora biti konačna brojka.

Zahtjevna sezona

Oni najbolji eksponati, kao što su Jurica Pršir, Krešimir Krizmanić ili vratar Ivan Banić još su tu, ali u izlogu za transfer i prodaju jer punjenje blagajne najmanje je jednaki prioritet turopoljskog prvoligaša, kao i rezultat u sljedećoj sezoni, koja će biti vrlo zahtjevna. Neće u ligi više biti momčadi kao što je dosad bio Rudeš, za svaki osvojeni bod u hrvatskom prvenstvu trebat će krvavo raditi.

Svjestan je toga trener Rajko Vidović, kojem je dobro krenulo s tri pobjede u prve tri pripremne utakmice (Hebar 1:0, Triglav 3:0, Lokomotiva 3:0), ali to je nešto što se odmah zaboravlja, a piše se samo ono od početka prvenstva i 1. kola kada Gorica u subotu, 3. kolovoza, od 21 sat dočekuje na svom stadionu Varaždin.

- Imamo još tri tjedna priprema i odradit ćemo još tri test-utakmice. Moramo još mnogo raditi na planu igre i na nekim automatizmima, kako bismo što uigraniji dočekali prvi dvoboj s Varaždinom. Jako nam je bitno startati u novo prvenstvo na domaćem terenu na najbolji način. Ono što dečki pokazuju, vjerujem kako smo na dobrom putu, ali svakako se nadam još kojem pojačanju - naglašava trener trener velikogoričkih nogometaša Rajko Vidović.

Gorica će novu provjeru imati u subotu, 20. srpnja. Ovaj put neće se igrati doma, već u Čatežu, a suparnik će biti mađarski prvoligaš Budafoki s početkom u 10.30. U ona preostala dva tjedna do starta Gorica će još igrati protiv turskog Konyaspora u Ljubljani 24. srpnja i doma 27. srpnja protiv drugoligaša Rudeša, što će biti generalna proba pred sedmu uzastopnu sezonu Turopoljaca u elitnom hrvatskom nogometnom rangu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. srpanj 2024 06:37