OZAN KOSE Afp
TRANSFER BOMBA

Kovačić pred ponudom koja se teško odbija: Vatreni uskoro u društvu najvećih nogometnih zvijezda!?

Aktualni ugovor istječe mu iduće godine, a samo bi ga čudo natjeralo da produži suradnju
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 06. svibanj 2023. 11:06

Nagađanje oko sudbine Matea Kovačića traje mjesecima, hrvatski veznjak ima ugovor s Chelseajem do 2024. godine, ali s obzirom na to da je broj udvarača koji ga žele dovesti u svoje redove sve veći, pitanje je hoće li dres londonskih plavaca nositi i iduće sezone? Pogotovo jer klub neće igrati u europskim natjecanjima...

Na tom je tragu talijanski novinar Rudy Galetti došao do informacija kako se Kovačić našao na radaru PSG-a koji ga vidi u svojim planovima. Parižani su svjesni kvalitete koju Hrvat posjeduje i koja bi im bila od velike pomoći na sredini terena. Znaju to i drugi klubovi, Manchester City, Newcastle, Bayern pa čak i Milan, sve su redom zainteresirani kupci. Stoga će morati koristiti svoje najbolje argumente u konkurenciji drugih velikih europskih momčadi.

image
ADRIAN DENNIS Afp

PSG će mu po svoj prilici moći ponuditi neupitno startno mjesto, što bi možda kod Cityja ili Bayerna bilo pod upitnikom. Iako je i novi vlasnik Todd Boehly u London doveo hrpu zvijezdi, što tek reći na društvo koje bi ga dočekalo na Parku pričeva? Kylian Mbappe i Neymar ugovorom su vezani do 2025. godine dok je Lionel Messi na izlaznim vratima kluba o čemu smo ranije pisali OVDJE. Tu je naravno, jedan od ponajboljih, ako ne i najbolji mladi vratar na svijetu Gianluigi Donnarumma, desni branič Achraf Hakimi, Marco Verratti i dr.

Otkako je 2018. iz Real Madrida stigao u Chelsea (najprije jednu sezonu na posudbu, a zatim je godinu kasnije otkupljen ugovor) Kovačić je nastupio 219 puta u svim natjecanjima, postigao 6 pogodaka i 15 asistencija, a ove je sezone prvi put nosio kapetansku traku i to u nekoliko navrata. O produljenja ugovora s klubom samo se nekoliko puta špekuliralo, ali reakcija još nije stigla.

Linker
28. travanj 2024 02:25