SERHAT CAGDAS Anadolu Agency Via Afp
PREOKRET NA POMOLU

Kovačić se vraća na ‘mjesto zločina‘, Chelsea ga koristi kao mamac za dovođenje skupocjene zvijezde

Hrvat se povezuje s prelaskom u Manchester City, ali pojavila se ideja koja bi mogla sve pokvariti
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 10. lipanj 2023. 13:42

Chelsea kao jedan od primarnih ciljeva za transfer ovoga ljeta ima u vidu dovođenja vratara milanskog Intera Andrea Onane. Odluka o njegovoj budućnosti neće biti donesena prije finala Lige prvaka protiv Manchester Cityja. Podrazumijeva se da će se dva kluba sastati kako bi razgovarali o mogućnosti preseljenja 27-godišnjaka u London, kao i o budućnosti Romelua Lukakua na San Siru. TuttoMercatoWeb tvrdi da je Onana već načelno dogovorio osobne uvjete s Chelseajem međutim, Inter je odbio početnu ponudu vrijednu 40 milijuna eura.

Onanin agent, Albert Botines, inzistirao je na tome da je njegov igrač sretan u Italiji. Govoreći u TV intervjuu za TV Play, rekao je:

- Glasine o transferima su normalne u ovoj fazi, ali radije neću o tome govoriti jer je vrlo rano i sada je dječak fokusiran samo na teren. Imamo petogodišnji ugovor s Interom. On ima još četiri godine ugovora i sada je fokusiran samo na finale Lige prvaka. Još uvijek ima dug ugovor, ne brinite. On je vrlo sretan, igra za najjaču momčad u Italiji - izjavom je pomrsio planove američkom vlasniku Plavaca Toddu Boehlyju koji je već dokazao kako mu rasipanje s milijunima nije strano, pogotovo jer je u prvoj sezoni na pojačanja uložio preko 600 milijuna funti.

image

Andre Onana

FRANCK FIFE Afp

Za Onanu je spremio Plan B, a on se zove Mateo Kovačić. Iako je Hrvat blizu potpisa za Manchester City, posao s Interom mogla bi biti prekretnica u zadnji čas. Kovačić je inače u Interu napravio prve europske korake kad je kao tinejdžer za 15 milijuna eura na zimu 2013. godine iz Dinama u talijanskog giganta. U Milanu se zadržao dvije godine, a zatim je 2015. prešao u Real Madrid gdje je sudjelovao u osvajaju čak tri Lige prvaka. U Chelsea je došao 2018. na posudbu, a onda je londonski klub otkupio njegov ugovor. Aktualni mu ističe na ljeto iduće godine.

Linker
02. svibanj 2024 18:58