Josip Brekalo

 RONALD GORSIC Cropix
SLUŽBENA POTVRDA

Kraj priče, Josip Brekalo napustio Italiju: Bivši Vatreni odletio na istok Europe i potpisao za novi klub

Ugovor s turskim prvoligašem Brekalo je potpisao do kraja ove sezone
Piše: SNObjavljeno: 07. rujan 2024. 17:05

Ono što je proteklih dana čekalo svoju službenu potvrdu, danas je razriješeno priopćenjem na društvenim mrežama. Josip Brekalo ima novi klub, potpisao je za turskog prvoligaša Kasimpasu.

26-godišnji krilni napadač prošlu je polusezonu proveo na posudbi u Hajduku. U dresu splitskih Bijelih upisao je 14 nastupa i pritom ostvario učinak od dva pogotka i osam asistencija. Učinak je to kojim Brekalo nije uspio ostvariti prvotni cilj, poziv Zlatka Dalića za Euro u Njemačkoj, dok su njegov period na Poljudu obilježile ozljede, kao i konstantno ‘hvatanje forme‘, tako da se šestomjesečna avantura povremenog Vatrenog u Splitu ipak pokazala relativno neuspješnom.

Unatoč svemu, Hajduk je imao želju zadržati Brekala, no sam igrač uljudno se zahvalio klubu i odlučio boriti za mjesto u Fiorentini. Pripreme s talijanskim prvoligašem za Brekala su počele sjajno, međutim s vremenom je postajalo jasno da Hrvat nije u dugoročnim planovima novog trenera Raffaelea Palladina, stoga je Brekalo mogao početi s potragom za novim klubom.

Povezivalo ga se u proteklim tjednima s brojnim destinacijama, a odluka je na kraju pala na Tursku, odnosno Kasimpasu. Iako se očekivalo da će biti riječ o novoj posudbi, prema podacima Transfermarkta Brekalov transfer je trajan, a ugovor s novim klubom Brekalo je potpisao do kraja ove sezone.

Linker
07. rujan 2024 17:05