Rokas Pukštas i Jurica Pršir

 TOM DUBRAVEC Cropix
ODLAZI U LIGU PETICE?

Kuha se novi veliki transfer! Nijemci se raspisali o otkriću iz HNL-a, u igri je milijunska odšteta

Pitali smo sportskog direktora zna li nešto u vezi ovoga posla, poslužio se konvencionalnom rečenicom
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 02. lipanj 2023. 20:19

Teško da će Gorica nakon senzacionalnog pothvata pod vodstvom Željka Sopića održati čitavu herojsku ekipu na okupu. Bilo je to jasno čim se nekolicina njih počela isticati u "nemogućoj misiji", a među takvima je i 23-godišnji Jurica Pršir. Kako piše njemački Transfermarkt, gorički kapetan i neizostavni adut Sopićeve postavke na radaru je Stuttgarta, a prethodno je u priču bio uključen i Schalke.

Spomenuti portal iznosi da Stuttgart već povlači prve poteze po pitanju noviteta za iduću sezonu, a jedan od kandidata za ulazni transfer je upravo Jurica Pršir, s kojim su, kako navode, "odrađeni prvi razgovori". Po svemu sudeći, posao je daleko od završetka, Transfermarkt ukazuje jedino da bi cijena eventualnog transfera iznosila oko 2,3 milijuna eura.

image
DAVOR PONGRACIC Cropix

Pozivajući se na vlastite izvore, tvrde da "Pršir želi napraviti sljedeći korak u Bundesligi". Bez većih detalja, spominje se i ponuda Stuttgarta oko koje su "klub i igrač nedavno oklijevali jer očekuje se da će Prširova cijena rasti". Nadalje, za usluge Jurice Pršira bio je zainteresiran i Schalke 04, ali nakon što je klub ispao iz lige, transfer goričkog igrača prestao je biti tema na dnevnom redu.

Pitali smo sportskog direktora Gorice Marija Brkljaču za detaljnije informacije, no kazao je da ne želi komentirati navode.

Pršir trenutno ima i drugih briga - čeka ga nastup pod hrvatskim bojama na Europskom prvenstvu U-21, ne zvuči realno da će se pitanje njegove destinacije riješiti prije završetka natjecanja.

Ako Stuttgart, pak, konkretizira i ostvari postojeće namjere, poprilično je izgledno da će Pršir zaigrati u Bundesligi, jer Borna Sosa i društvo napravili su ogroman dio posla u obrani prvoligaškog statusa.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

U četvrtak je Stuttgart kao 16. momčad Bundeslige nadigrao trećeplasiranog drugoligaša Hamburger SV s visokih 3:0, stoga će na uzvratnom gostovanju u ponedjeljak morati samo potvrditi ostanak u ligi.

Pršir je na koncu sezone najbolje ocijenjen igrač Gorice prema algoritmu SofaScore-a (7,01). U ligaškoj sezoni odigrao je gotovo svaku utakmicu - 32 puta je bio starter, a još dvaput ulazio s klupe.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 06:27