EMMANUEL DUNAND Afp
OTVORIO DUŠU ZA GAZZETTU

Kylian Mbappe otkrio pravu istinu o tome hoće li napustiti PSG i požalio se zbog Lionela Messija

‘Sve su to laži, sve veće i veće. Već sam rekao da ću sljedeće sezone nastaviti u PSG-u‘
Piše: SNObjavljeno: 14. lipanj 2023. 06:40

Kylian Mbappe oglasio se nakon što je u javnost procurila informacija da ne želi aktivirati klauzulu o dodatnom produljenju ugovora s PSG-om.

Prema ugovoru Mbappe je tako vezan za PSG do ljeta 2024. godine, a mnogi su ovakvu njegovu odluku protumačili kao znak da želi biti prodan ovoga ljeta kako ga PSG ne bi sljedeće godine izgubio bez odštete. Mnogi nagađaju da je upravi PSG-a poručio da želi otići već ovog ljeta, a Real Madrid slovi kao najveći favorit za njegovo dovođenje.

Mbappe je ekskluzivno za Gazzettu dello Sport otkrio pravu istinu.

image
BERTRAND GUAY Afp

- Sve su to laži, sve veće i veće. Već sam rekao da ću sljedeće sezone nastaviti u PSG-u i da sam jako sretan. Nisam rekao da želim biti prodan u Real Madrid ili da želim otići, samo da neću aktivirati dodatnu godinu u ugovoru (do 2025.). S PSG-om nikada nije bilo razgovora o produljenju i sretan sam što ću nastaviti u Parizu još jednu godinu, objasnio je Mbappe u razgovoru s Alessandrom Grandessom.

Progovorio je Mbappe i o odlasku Lionela Messija.

- Ne razumijem zašto je ljudima tako drago što je otišao. U Francuskoj nije dobio poštovanje koji zaslužuje, dodao je Mbappe o donedavnom suigraču koji karijeru nastavalja u redovima Intera iz Miamija.

image
FRANCK FIFE Afp

Otvoreno je progovorio i o gorućem problemu rasističkih vrijeđanja igrača na stadionima.

- Trebamo početi napuštati stadione kada se dogodi rasistički incident. Pritužbe nisu dovoljne. U slučaju Viniciusa bilo je sjajno vidjeti kako ga je podržao Brazilski nogometni savez.

Posebnu privrženost u Italiji Mbappe osjeća prema Milanu.

- Moja veza s Milanom je posebna. Kao dijete imao sam talijansku dadilju i provodio sam puno vremena s njom i njenom obitelji, a oni su svi navijači Milana. Tako da sam gledao puno utakmica Milana i navijao za Rossonere. Također želim izraziti sućut obitelji Berlusconi, njegova smrt je velik gubitak za nogomet. On je stvorio veliki Milan zbog kojeg sam sanjao kao dijete.

Linker
01. svibanj 2024 12:31