HERVIO JEAN-MARIE Kmsp Via Afp
NISU TO OČEKIVALI

Kylian Mbappe šokirao PSG! U Parizu zatečeni pismom koji su dobili od svoje najveće zvijezde

Ako ga sljedećeg ljeta ne žele izgubiti bez odštete Parižani će ga morati unovčiti ovog ljeta
Piše: SNObjavljeno: 13. lipanj 2023. 07:50

Francuski nogometni reprezentativac Kylian Mbappe želi napustiti PSG. Ugovor s pariškim klubom, aktualnim francuskim prvakom, istječe mu na ljeto 2024. godine, a on je u pismu koje je poslao PSG-u klub obavijestio da nema namjeru aktivirati klauzulu o produljenju do ljeta 2025. godine. Mbappe je imao vremena do 31. srpnja odlučiti o svojoj budućnosti, ali je navodno nezadovoljan klupskom politikom vrhuški odlučio saopćiti ovakvu odluku.

To u prijevodu znači da Mbappe ulazi u posljednju godinu ugovora s PSG-om i da će ga Parižani, ako na njemu ne žele izgubiti silne novce i pustiti ga da ode bez odštete sljedećeg ljeta, morati prodati ovog ljeta.

Real Madrid želio je dovesti Mbappea već prošlog ljeta, ali je posao propao u posljednji trenutak nakon što je francuski superstar odlučio potpisati novi ugovor s Parižanima. Navodno je tada Realov šef Florentino Perez za Mbappea nudio 180 milijuna eura, ali u cijelu priču i kampanju oko Mbappeovog ostanka uključio se čak i francuski predsjednik.

U Realu definitivno traže zamjenu za Karima Benzemu koji je otišao u Saudijsku Arabiju, ali nema sumnje da će će iz PSG-a zahtijevati rekordnu svotu za Mbappeov transfer. Na njega su potrošili oko 180 milijuna eura 2018. godine kada su ga dovodili iz Monaca i zasigurno na njemu ne žele izgubiti novce. New York Times tako piše da u Parizu neće ni saslušati ponude za Mbappea manje od 185 milijuna eura, a pitanje je je li Real spreman ponuditi tolike novce, posebice jer je ovog ljeta već osigurao dolazak Judea Bellinghama iz Borussije Dortmund za nekih 100-injak milijuna eura.

Čini se tako da bi PSG u jednom ljetu mogao ostati bez sve tri najveće zvijezde. Lionel Messi karijeru nastavlja u Inter Miamiju, Mbappe želi otići, a Neymara se sve glasnije povezuje s bogatim transferom u Saudijsku Arabiju.

Linker
02. svibanj 2024 00:26