DAMIR KRAJAC Cropix
MILIJUNSKI TRANSFERI

Lako je prodavati kad se uvijek pojavi neki Rudeš ili Dragovoljac, važno je samo da se napuni blagajna

Klub s Kajzerice napravio unosan transfer poslavši Indrita Tucija u Spartu iz Praga
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 01. siječanj 2024. 23:36

Na izdisaju kalendarske godine Lokomotiva je ostala bez ovosezonskog najboljeg strijelca. Napadač Indrit Tuci, naime, odlazi u prašku Spartu, klub s Kajzerice na ime odštete zaradit će milijun eura, te određeni postotak od možebitnog budućeg Tucijeva transfera.

Ove je sezone 23-godišnji stasiti centarfor postigao šest pogodaka za Lokose, tome je pridodao i tri asistencije i odmah je postao zanimljiva meta na nogometnom tržištu.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Češka konkretnost

Najkonkretnija je, eto, bila Sparta, Česi su ga gledali uživo u nekoliko navrata i svidio im se Tucijev način igre, kao i spretnost u realizaciji. A bili su i impresionirani tjelesnom konstitucijom nekadašnjeg mladog reprezentativca Albanije (do 21 godine), Česi tradicionalno vole visoke i robusne napadače.

- Lokomotiva mi je dala sve, hvala svim suigračima i trenerima s kojima sam radio. Upoznao sam i zavolio Zagreb i Hrvatsku, stekao sam mnogo prijatelja i sad krećem u novi izazov, veselim se novom razdoblju u karijeri. Pratit ću igre i rezultate Lokosa, to će uvijek biti moj klub - rekao je Tuci na odlasku iz kluba s Kajzerice, u kojem je proveo gotovo pet godina. Podsjetimo da je u veljači 2019. godine došao iz Tirane, iz omladinske Akademije koju je utemeljio bivši albanski reprezentativac Alban Bushi, a za Lokose je u tom razdoblju odigrao 105 utakmica (21 pogodak, 11 asistencija).

image
GORAN MEHKEK Cropix

Pregovori sa Spartom nisu bili teški, štoviše... Zna se, naime, da je svaki igrač Lokomotive “u izlogu” i kad se pojavi solidna ponuda, odmah se podiže rampa i ispisuje se ispisnica. Ne razmišlja se u tim trenucima o tome koliko za momčad znači određeni igrač, hoće li nedostajati njegovi zgodici, najvažnije je da se “pomazi račun” i koliko-toliko napuni blagajna. Vodstvo Lokomotive godinama je znano po izostanku natjecateljskih ambicija, važno je samo ostati u ligi, a kako se u HNL-u uvijek pojavi neki “Rudeš ili Hrvatski dragovoljac”, minimalna je ambicija ostvarena već početkom sezone. I može se krenuti u “trgovačkom” smjeru...

image

Trener Lokomotive Silvijo Čabraja

GORAN MEHKEK Cropix

I to će dobro funkcionirati sve dok će Omladinska škola Lokosa biti sjajno organizirana kao što je sad (direktor je Jurica Čabraja), te dok će na klupi biti trenerski znalac poput Silvija Čabraje, koji je u ove dvije i pol sezone na klupi kluba s Kajzerice promovirao niz mladih igrača (Soldo, Cokaj, Dabro, Aliyu, Kačavenda, Stojković, Tuci...) i još kako pridonio milijunskim transferima.

Novi klinci na sceni

Već su na sceni i novi talenti (Krivak, Šotiček, Žilinski, Smakaj, Canjuga...), a istaknimo da se na Kajzerici afirmirao i bivši Dinamov junior Čavlina, kao i Živković, koji bi se trebao već ove zime vratiti u Maksimir s posudbe. Stoga ne treba ni sumnjati da će Čabraja među “nekim novim klincima” pronaći i rješenje za Tucijev odlazak...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 03:41