ALEXANDRE NETO/SPP/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Alexandre Neto/spp/imago Sportfotodienst/profimedia
NAZIRE SE TRANSFER

Legendarni napadač spašava sezonu Uniteda? Od posla bi mogla profitirati i mlada zvijezda, evo o čemu je riječ

Nakon samo nekoliko mjeseci u Arabiji pojavili su se prvi problemi za Francuza, koji bi mogao u Englesku
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 17. siječanj 2024. 17:10

Ovoga ljeta u redove Manchester Uniteda stigao je danski napadač Rasmus Højlund. mladi 20-godišnjak stigao je u klub za astronomsku cifru od 75 milijuna eura, i odmah dobio zadaću prvog napadača kluba.

U svojoj debitantskoj sezoni za United snašla ga je momčad koja trenutno nema definirani stil igre, i zbog toga Danac ne dobiva dovoljno prilika za postizanje golova kao što bi imao u nekoj drugoj elitnoj momčadi u Europi. Unatoč tome uspio je postići sedam golova u svim natjecanjima, a sada su se pojavile medijske špekulacije koje navode kako trener Erik ten Hag želi dovesti jednog starijeg, iskusnog napadača kako bi olakšao teret na leđima mladoj nadi kluba.

U ovu jednadžbu savršeno se uklapa bivši dugogodišnji igrač Real Madrida, Karim Benzema. Nakon samo nekoliko mjeseci u Saudijskoj Arabiji pojavili su se prvi problemi za Francuza, koji se nije našao na popisu Al-Ittihada za nadolazeće pripreme kluba. Upravo zato su engleski mediji ustvrdili kako bi Benzema mogao putem Old Trafforda na šestomjesečnu posudbu, i tako pomoći nizozemskom treneru u pokušaju da spasi ovu povijesno lošu sezonu za Crvene vragove.

Njegovim dolaskom Højlund bi sigurno dobio puno vrijednog iskustva od jednog od najboljih napadača u svijeta, dok bi Benzema mogao ponovno oživjeti svoju europsku karijeru u jednom od najvećih klubova na svijetu.

Benzema je za Al-Ittihad odigrao 24 utakmice u kojima je zabio 15 golova. Navodni interes za njegove usluge ima i Chelsea, tako da postoji realna mogućnost da ćemo do kraja sezone gledati Benzemu u Premier ligi.

Linker
30. travanj 2024 04:00