FRANCK FIFE Afp
NASTAVAK GLASINA

Legendi je Mbappéa preko glave: ‘Ponaša se kao klinac, dosta mi je toga, svim svojim srcem se nadam da će otići‘

Christophe Dugarry je kritizirao sve što se događa oko francuskog reprezentativca
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 04. siječanj 2024. 10:16

Prijelazni rokovi su već duže vremena postali u najmanju ruku praćeni istim intenzitetom kao i same nogometne utakmice, a cijeli taj šušur donosi i veliki broj glasina i neprovjerenih informacija. Posebno su one brojne oko velikih imena, a u nekoliko posljednjih prijelaznih rokova jedan od igrača koji je u centru pažnje je Kylian Mbappé.

Francuski nogometaš je odavno velika želja madridskog Reala, a sam Mbappé je često koketirao s njima. Prošlog ljeta je izgledalo kao da bi se mogao dogoditi taj transfer, ali od svega nije bilo ništa jer je Mbappé odlučio ostati do kraja aktualnog ugovora u PSG-u. Čelnicima pariškog kluba se to nije svidjelo jer mu ugovor istječe na kraju aktualne sezone te bi ga Real dobio potpuno besplatno, ali izbora nisu imali. Mbappé igra za njih, a svi čekaju hoće li iskoristiti klauzulu i produžiti ugovor za još jednu sezonu. S prvim danom 2024. Mbappé može pregovarati s bilo kojim klubom oko svoje budućnosti, a takva situacija nervira mnoge, među njima nekadašnjeg slavnog francuskog napadača Christophea Dugarryja.

- Imam osjećaj kao da se svakih šest mjeseci priča o istoj stvari: ostaje li ili odlazi. To mi smeta, umoran sam od toga. Želim da se Mbappé posveti klupskom projektu i prestane fokusirati na osobni. Umoran sam od slušanja špekulacija o njegovom budućem klubu svakih šest mjeseci. Dosta mi je. Nisam zainteresiran, više me ne zanima - izjavio je Dugarry za RMC.

Dugarry je jasno rekao koje su njegove želje što se tiče Mbappéove budućnosti.

- Sa svim svojim srcem se nadam da će otići. Mislim da trenutno stagnira. To se vidi u duelima u koje ulazi, a sve je predvidljiviji u svojoj igri. Nedostaje mu snage i karaktera u dvobojima, a u nekim situacijama on nestane. Cijelo vrijeme širi ruke, a to je negativno - rekao je bivši napadač Bordeauxa, Milana, Barcelone, Marseillea, Birminghama i Qatara te dodao kako se Mbappé mora posvetiti momčadi.

- Dok se ne dokaže drukčije, nogomet je momčadski sport. On nije doveden da bi povećavao svoju statistiku nego da bi klub osvojio Ligu prvaka, a to se trenutno ne događa.

Dugarry je kritizirao i ponašanje trenutno jednog od najboljih nogometaša na svijetu.

- Želio je svu moć, biti vođa momčadi, a sada kada to jeste ponaša se kao da je mali dječak. Čini mi se da je ‘obukao preveliko odijelo‘. Kada želi da momčad ide u napad, trener mu kaže da se mora braniti. Kada želi igrati lijevo, trener ga stavi na poziciju središnjeg napadača. Nema simbioze među njima, a to je razumljivo zbog svega što se događalo prošlog ljeta kada nije trenirao s ostatkom momčadi. Već nekoliko mjeseci stvari ne izgledaju dobro u PSG-u - zaključio je Dugarry.

Linker
19. svibanj 2024 22:29