Joško Gvardiol

 TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp
BILD TVRDI

Leipzig će Gvardiolu omogućiti transfer samo u jednom slučaju: ‘Za takvu ponudu spremni su razgovarati‘

Hoće li dvojica bivših dinamovaca i sljedeće sezone igrati u Bundesligi?
Piše: SNObjavljeno: 23. svibanj 2023. 19:14

Pred sportskim direktorom RB Leipziga Maxom Eberlom izazovno je ljeto. Naime, mnogi klupski igrači nalaze se u izlogu na nogometnom tržištu, a najistaknutiji među njima je Joško Gvardiol (21).

Hrvatski reprezentativac bit će jedan od najtraženijih igrača, a njegovu vrijednost Transfermarkt.de procjenjuje na 75 milijuna eura.

Gvardiol se nalazi na meti najboljih europskih klubova, medijski ga se dovodilo u kontekst potencijalnog transfera u Manchester City, Chelsea, Real Madrid, a njemački Bild postavlja pitanje mora li Leipzig prodati Hrvata?

"Kao i prethodne godine Manchester City želi dovesti Hrvata. Službeno mu neće biti dozvoljen odlazak, ali za ponude od 100 milijuna eura i više u Leipzigu su spremni razgovarati", piše Bild.

image

Joško Gvardiol

TOBIAS SCHWARZ Afp

Dakle ponuda teška 100 ili više milijuna eura za 21-godišnjeg hrvatskog stopera bila bi u kategoriji ‘nemoralne‘ koju bi u Leipzigu zbilja teško odbili.

Od ostalih igrača u izlogu Leipziga nama najzanimljiviji je svakako bivši dinamovac Dani Olmo koji je pod ugovorom do ljeta 2024. godine.

"Čak ni najnovija ugovorna ponuda (do 2025.) nije potpuno zadovoljila Španjolca i odluka je i dalje otvorena, ali trebala bi se donijeti prije ljetne stanke. Ako Olmo ne potpiše produljenje, trebao bi biti prodan, a maksimalna svota od 30 milijuna eura tada je realistična", piše Bild.

A u kojem bi klubu Olmo mogao nastaviti? Barcelona slovi kao čvrsti favorit za njegovo dovođenje, ali ostaje za vidjeti kakva će biti situacija u redovima katalonskog velikana s obzirom na njihove financijske probleme i nastojanjima da vrate Lionela Messija.

Linker
19. travanj 2024 19:57