Matko Bošković

 FACEBOOK/SCREENSHOT
MEDICINSKO ČUDO

Liječnici su mu rekli da nikad neće hodati, hrvatski tinejdžer sad prelazi u Fiorentinu

Talijani vjeruju kako Bošković u budućnosti može izrasti u veliko pojačanje
Piše: SNObjavljeno: 23. srpanj 2024. 16:33

Cibalijin tinejdžer Matko Bošković sve je dogovorio s Fiorentinom i uskoro bi trebao potpisati ugovor s talijanskim prvoligašem, ekskluzivno doznaje nogometni insajder Fabrizio Romano.

Za mladića koji iza sebe ima tešku životnu priču, Talijani vjeruju kako u budućnosti može izrasti u veliko pojačanje. Naime, Matko je nakon poroda ostao bez kisika, zbog čega su liječnici predviđali kako nikad neće prohodati.

- Kada se rodio ostao je bez kisika i liječnici su rekli kako Matko neće moći niti hodati, da će vegetirati. No, imali smo liječnicu Majstorović koja je rekla kako će ga srediti. Zatim smo krenuli na vježbe s liječnicom Kristić i jedino mu se prsa nisu razvijala. Tada mu je doktorica rekla da će igrati nogomet ili plivati. Budući da živimo pored stadiona izbor je bio jednostavan. Tako je krenula njegova nogometna priča, a u međuvremenu nikada nije pokazao da bi odustao nego je samo išao dalje - svojevremeno je ispričala majka Helen za Novosti.hr.

- Mi to ne gledamo kao zahtjevno. Matko već deset godina trenira, tako da nam je to sastavni dio života. Njega na obiteljskim okupljanima nema i sve smo podredili nogometu, mi smo tu da odvozimo i dovozimo. Kada čovjek vidi da je dijete sretno i zadovoljno onime čime se bavi, onda je sve jednostavnije i nekako izdržimo - dodala je.

Linker
30. srpanj 2024 17:28