Nikša Stipaničev/Cropix
KAO GROM IZ VEDRA NEBA

Livajin menadžer o potencijalnom odlasku iz Hajduka: ‘Da, to je moguće. Baturina? Bilo bi rano za veliki klub‘

Na direktno novinarsko pitanje, odgovorio je u kojoj bi ligi Livaja mogao nastaviti karijeru
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 01. svibanj 2023. 20:25

Talijanski medij SportItalia pohvalio se ekskluzivnim intervjuom s Vincenzom Cavaliereom, između ostalog menadžerom Andreja Kramarića i Marka Livaje. Bliži se ljetni prijelazni rok, a spomenuti talijanski portal ističe da su Hrvati svake godine zanimljiva "roba" na Čizmi, stoga je Cavaliere za spomenuti portal govorio o hrvatskim igračima i tomu bi li se i kako snašli u Seriji A. Za početak je istaknuo nekoliko perspektivnih imena.

- Istaknuo bih neka imena. Prvi je Franko Kovačević, vanjski napadač iz Domžala, jednom od najboljih i najplodnijih klubova slovenske lige. Tu je i Lukas Kačavenda iz Lokomotive, polukrilni napadač rođen 2003., već su ga zatražili Talijani, poput Genove - rekao je Cavaliere na pitanje o igračima koji bi se se po njegovu mišljenju dobro snašli u Seriji A, a vidimo i da je potvrdio potojanje ponude za neke od njih.

No, listi tu nije kraj, novinari su ga brzopotezno pitali postoji li još koje zanimljivo ime, možebitno interesantno za Talijane..

- Josip Šutalo, središnji branič zagrebačkog Dinama. I na kraju Marko Livaja, stroj za golove koji sam čini jedan odjel - dodao je menadžer najveće splitske zvijezde, a onda je slijedilo direktno pitanje novinara - vidite li povratak Marka Livaje u Seriju A kao mogući scenarij?

- Da, tako je, to je moguće - odgovorio je na upit o svom klijentu koji je, znamo, već iskusio talijanske travnjake u Interu, Ceseni, Atalanti i Empoliju.

Talijani su primijetili i posebno zagrebačko ime: "Martin Baturina je na naslovnicama Dinama, što mislite o njemu u Italiji?", glasilo je iduće pitanje.

- Baturina je igrač s važnim kvalitetama. Po mom mišljenju, sada bi odlazak u Italiju za njega stigao prerano. Sumnjam da bi našao prostora u velikom klubu, jer ga mladi ljudi, nažalost, često ne pronalaze. Ali, budimo jasni, to kažem za velike klubove, što se tiče srednjih i malih momčadi, cijena je već previsoka.

Potom se osvrnuo na Andreja Kramarića.

- Kažem da Kramarić može biti starter u bilo kojoj vrhunskoj momčadi. On je izvanredan igrač i to pokazuje u svakom natjecanju, bilo da se radi o Bundesligi ili reprezentaciji Hrvatske.

Za kraj, pitali su ga slaže li se s talijanskom kritikom koja Marcela Brozovića nerijetko naziva potrošnom robom, te ga "gura" u Barcelonu u zamjenu za Francka Kessieja. Ta se "trampa" na relaciji Milan - Barcelona spominjala kao mogući scenarij posljednjih mjeseci.

- Brozović je Interov simbol - kratko je odgovorio Cavaliere.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 13:23