Li Xuejun/Xinhua News/Profimedia
SN DOZNAJU

Livakovićev transfer karijere: Sprema se senzacija u režiji engleskog velikana, Dinamu se smiješe milijuni?!

Bila bi to ‘točka na i‘ sjajne karijere, a postao bi i prvi hrvatski nogometaš u tom klubu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. travanj 2023. 13:36

Bombastična vijest stigla je iz dobro upućenih menadžerskih izvora. Manchester United želi dovesti najboljeg hrvatskog i jednog od najboljih svjetskih vratara Dominika Livakovića i spreman je platiti njegovu izlaznu klauzulu u vrijednosti od 10 milijuna eura!

Davidu de Gei, prvom vrataru momčadi Erika ten Haga, ugovor ima vijek trajanja od ljeta ove godine, a klub iz Kazališta snova bacio je oko na Livakovića. Priča djeluje zaista kao senzacionalna, ali nas uvjeravaju da ima itekakve osnove i da je sasvim moguće da se na kraju i realizira. Uostalom, zašto i ne bi, Livaković je po mnogima bio najbolji vratar Svjetskog prvenstva u Kataru, on i jest čovjek koji zaslužuje braniti u jednom velikom svjetskom klubu, u ligama Petice. U slučaju da dođe do tog transfera, Dominik Livaković bi bio prvi Hrvat koji je ikada zaigrao za klub s Old Trafforda.

image
YANNICK VERHOEVEN Dppi Via Afp

Naravno, nismo zaboravili Nenada Smiljanića, nogometaša koji je rođen u Manchesteru i odijevao je dres Crvenih vragova kad je imao 16 godina. Naravno, ima još dosta vremena do početka ljetnog mercata, nećemo se nikako zaletavati i na bilo koji način raspirivati maštu ljubitelja nogometa kad je u pitanju Livaković i njegov mogući transfer u Manchester United, no vijest vjerujte, ima temelja. Iznos od 10 milijuna eura zaista nije nikakva prepreka za Manchester, a naravno, Livaković sigurno ne bi imao ništa protiv da završi između vratnica legendarnog otočkog kluba. Bila bi to ‘točka na i‘ sjajne karijere, klupske i reprezentativne.

Osim Manchestera, i dalje stoji zainteresiranost turskog Galatasaraya i španjolskih klubova, Villarreala i Real Sociedada. Inače, Livi još nije potpisao produženje ugovora s Modrima, po nekim informacijama Dinamo nije pristao na njegovu želju da mu godišnja plaća iznosi 1,2 milijuna eura. Iz istog razloga još nije potpisao niti Bruno Petković koji traži također istu cifru.

Linker
04. travanj 2024 18:32