FLAVIU BUBOI Nurphoto Via Afp
OTVOREN ZA SVE SCENARIJE

Ljeto odluke za Marcela Brozovića? Stvari više nisu kao prije, Inter je izvjesio cijenu za neumornog Hrvata

Bio je na pragu prelaska u Španjolsku, ali nisu Katalonci jedini koji prate razvoj događaja
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 13. lipanj 2023. 14:45

Je li večer u Istanbulu bila posljednja za Marcela Brozovića u dresu Intera? Liga prvaka, u kojoj je Brozović postao prvi Hrvat s kapetanskom vrpcom oko ruke u finalu najelitnijeg natjecanja, ostala je ipak nedostižan san i potencijalna želja da se veznjak iz Turopolja od Intera oprosti s trofejem. Ako će se uopće opraštati.

Već duže vrijeme, postoje razna nagađanja o njegovoj sudbini u kojoj ga se ponajviše povezivalo s Barcelonom. Zimus je sadašnji trener, a bivši igrač katalonskog kluba Xavi Hernandez zagovarao trampu po kojoj bi Hrvata doveo u svoje redove, a Interu poslao Francka Kessijea. Kako smo OVDJE pisali, za taj su dogovor bili svi, osim reprezentativca Obale Bjelokosti koji se protivio povratku u Milano gdje je ranije nosio dres Interova gradskog rivala. Kako talijanska Gazzetta dello Sport piše, dogovor između uprave i predsjednika Stevena Zhanga je takav da ga Inter može prodati, ali nije voljan za ponudu manju od 25-30 milijuna eura. Newcastle, koji je posljednjih mjeseci slao signale, sada ponovno testira mogućnost da Hrvata dovede u klub, a u poslu bi sudjelovale još neke tvrtke iz Saudijske Arabije. Gazzetta dodaje kako je nogometaš otvoren za sve scenarije. U Milanu mu nije loše, ali u isto vrijeme ne osjeća isto povjerenje oko sebe kao prije godinu dana, kada je klub učinio sve da ga zadrži.

Sada im je prioritet produžiti ugovor s Hakanom Çalhanoğluom i Alessandrom Bastonijem. A ako dođe do odlaska, tko će biti Brozovićeva zamjena?

Jednog već imaju u momčadi, Kristjan Asllani dokazivao se ove godine dok bi drugoga morali dovesti, a njegovo je ime Davide Frattesi. Frattesija vole jer je Talijan, jer ih razvojem podsjeća na Barellu, a svoj je učinak potvrdio tijekom ove sezone zbog koje je ovaj 23-godišnjak zaradio poziv u seniorsku reprezentaciju Italije. Jesu li planovi isti ako Brozović ni ovog ljeta ne promjeni sredinu, ostaje za vidjeti.

Linker
02. svibanj 2024 01:05