Robert Ljubičić

 John Walton/pa Images/profimedia
U FINIŠU MERCATA

Ljubičić odlazi iz Dinama? Mrski europski rival Modrih poslao ponudu, on želi otići

Ljubičićeva minutaža ove sezone nije konstantna, što je sigurno pridonijelo njegovoj odluci
Piše: SNObjavljeno: 30. siječanj 2024. 12:03

Robert Ljubičić na meti je AEK-a! Vijest je to koju doznajemo iz izvora u Maksimiru, a čini se da je i sam Ljubičić spreman prihvatiti transfer.

Pisali smo već o interesu grčkog kluba, no stvar je sad poprimila puno ozbiljniji i konkretniji kontekst. 24-godišnji austrijsko-hrvatski nogometaš velika je želja trenera AEK-a Matíasa Almeyde, a čini se da je i igrač odlučio prihvatiti usluge mrskog europskog rivala Dinama.

Ljubičić u Dinamu nikada nije ostvario svoj puni potencijal. Doveden je iz Rapida kao polivalentni veznjak koji može pokriti i poziciju lijevog beka, no u dresu Modrih nije dobio pravu priliku na svojoj prirodnoj poziciji centralnog veznjaka, tj. osmice.

Po dolasku u klub sve je izgledalo sjajno, pričalo se čak i o potencijalnom pozivu Zlatka Dalića u reprezentaciju, no Dinamo je Ljubičića koristio prvenstveno za popunjavanje ranjive točke lijevog beka, a to je s vremenom počelo predstavljati mučenje i za igrača i za klub.

image

Ljubičić u utakmici protiv AEK-a

Ronald Goršić/Cropix

Ljubičićeva minutaža ove sezone također nije konstantna, a ulasci s klupe u finišu utakmice u posljednja dva prvenstvena susreta zasigurno su pridonijeli odluci o napuštanju Maksimira. Transfermarkt Ljubičića procjenjuje na tri milijuna eura, jednak iznos za koji ga je Dinamo svojevremeno doveo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 00:55