ALESSANDRO GAROFALO/LAPRESSE/PROFIMEDIA Alessandro Garofalo/lapresse/profimedia
GLAVNE PRIČE

Ludnica u samom finišu, posebna transfer saga odvijala se oko Osimhena koja je trajala do posljednjih sati

Gabriel Vidović će nakon sezone provedene na posudbi u Dinamu opet privremeno napustiti Bayern
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 31. kolovoz 2024. 07:21

U posljednjim satima prijelaznog roka i dalje je trajala licitacija Newcastlea za Marca Guehija. Ponudili su 77 milijuna eura, 13 milijuna manje od cifre koju je Crystal Palace postavio, uz dodatnih šest milijuna kroz potencijalne bonuse. Napoli je, pak, dogovorio dva škotska veznjaka. Erik ten Hag biranim se riječima oprostio od Scotta McTominaya.

- Imam pomiješane osjećaje jer ga nisam htio izgubiti. Manchester United teče njegovim venama, sretan sam zbog njega, ali želio sam ga ovdje.

Istovremeno, Billy Gilmour iz Brightona odrađivao je posljednje formalnosti prije potpisa s klubom iz Maradoninog grada.
Manu Kone postao je novi igrač Rome. Borussia M’gladbach će za francuskog veznjaka dobiti između 20 i 25 milijuna eura odštete. Kone će, prenose talijanski mediji, potpisati petogodišnji ugovor.

I nekoliko hrvatskih nogometaša posljednjeg dana prijelaznog roka promijenilo je sredinu. Gabriel Vidović će nakon sezone provedene na posudbi u Dinamu opet privremeno napustiti Bayern. Iduća stanica njegove karijere bit će Mainz koji će, poput maksimirskog kluba, na kraju sezone imati opciju otkupa njegovog ugovora. Dinamo je, podsjetimo, ovoga ljeta ponudio Bayernu 1,7 milijuna eura za transfer Vidovića, no Bavarci su tražili dvostruko više.

Čolak otišao u Speziju

Roko Šimić će, pak, karijeru nastaviti u Championshipu i to ne ove sezone. RB Salzburg mladog hrvatskog napadača transferirao je Cardiff za gotovo dvostruko niži iznos kojeg su platili Lokomotivi prije tri godine. Cardiff će, naime, za 20-godišnjeg hrvatskog napadača izdvojiti dva milijuna eura, a transfer može narasti za još pola milijuna ostvare li se dogovoreni bonusi. Salzburgu također pripada i 10 posto od idućeg transfera. Šimić, međutim, neće odmah zaigrati za Cardiff nego će sezonu završiti na posudbi u Kortrijku, trenutno 12. momčadi belgijske Pro lige.

Bivši reprezentativac Hrvatske Antonio-Mirko Čolak, napustio je Parmu nakon samo jedne sezone i potpisao dvogodišnji ugovor sa Spezijom. Prema Transfermarktu posao je “težak” dva i pol milijuna eura. Filip Benković je, pak, postao slobodan igrač nakon što je sporazumno raskinuo ugovor s Udineseom. Istovremeno, hrvatski reprezentativac Ivan Perišić je u Italiji i navodno bira između Monze i Genoe, koje bi ga angažirale iz splitskog Hajduka u kojem je proveo tek nešto više od pola godine.

Linker
05. rujan 2024 10:47