Marco Asensio

 THOMAS COEX Afp
TVRDI MARCA

Luka Modrić ostaje bez suigrača: Zvijezda odlučila napustiti Real, karijeru nastavlja u neočekivanoj sredini!?

Nakon sedam godina provedenih u Kraljevskom klubu, izgleda da se odlučio za novi izazov
Piše: SNObjavljeno: 31. svibanj 2023. 06:09

Marco Asensio na izlaznim je vratima madridskog Reala. Marca javlja kako 27-godišnjem krilnom napadaču istječe ugovor s ‘Kraljevima‘ i da nema namjere potpisati novi. Njegova nova destinacija prema svemu sudeći mogao bi biti Premiership, konkretno Aston Villa.

Asensio je željan novog izazova i minutaže, a Aston Villa pod vodstvom Unaija Emeryja definitivno bi mu omogućila status jednog od nositelja igre. Aston Villa mu nudi i igranje u Konferencijskoj ligi, ali pitanje je li to razina natjecanja koja bi ga zadovoljila. Naime, interes za njegovim dovođenjem pokazali su i Arsenal, Milan i PSG i pitanje je koju će opciju španjolski reprezentativac odabrati.

Asensio je ove sezone skupio 30 nastupa u La Ligi za Real, ali je započeo svega 15 puta, što ne zadovoljava njegove ambicije. Ukupno je u prvenstvu upisao 9 golova i 6 asistencija, dok je u Ligi prvaka zabio 3 pogotka, uključujući i jedan Chelseaju u četvrtfinalu.

U svakom slučaju Asensio je u potrazi za novim klubom, a klubovi će se otimati za njegovim dovođenjem jer osim neupitne kvalitete za njega neće morati platiti odštetu. Oproštaju utakmicu pred madridskom publikom Asensio bi tako trebao odigrati u nedjelju protiv Athletic Bilbaa.

Linker
30. travanj 2024 13:14