TOM DUBRAVEC Cropix
ČEKA SE SLUŽBENA POTVRDA

Luka Vušković pronašao novi klub?! Insajder otkrio gdje će zaigrati Hajdukov rekorder

Riječ je o posudbi do kraja sezone, a nakon toga bi mogao ponovno promijeniti sredinu
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 31. siječanj 2024. 13:08

Kako javlja engleski stručnjak za transfere David Ornstein, Luka Vušković (16) odlazi na posudbu u poljskog prvoligaša Radomiak Radom. Tamo će biti na posudbi do kraja sezone kada bi trebao pronaći nešto jači klub za posudbu, vjerojatno u Nizozemsku ili Njemačku.

Talentirani stoper je prošle godine postao najmlađi strijelac u povijesti Hajduka kada je zabio gol Osijeku u četvrtfinalu Kupa. Bio je i dio juniorske ekipe Hajduka koja je upisala povijesni uspjeh ulaskom u finale juniorske Lige prvaka.

Hajduku je kod transfera Vuškovića proteklog ljeta pripala rekordna odšteta od 11 milijuna eura. Vušković će se Tottenhamu pridružiti 2025. kada će imati 18 godina, a do tada će biti na posudbama. U utrci za Vuškovića bili su brojni velikani, ali je odluka njega i kluba na kraju pala na Tottenham.

Vušković je najveći izlazni transfer u povijesti Hajduka. Ostavio je iza sebe Nikolu Vlašića koji je za nešto manji iznos otišao u Everton. Iza njega su ostali i Nikola Kalinić sa 7 milijuna i Stipe Biuk koji je u Los Angeles prodan za šest i pol milijuna eura.

Novom klubu trebao bi se priključiti na pripremama u Turskoj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 07:45