Dejan Lovren

 Mourad Allili/sipa Press/profimedia
BLIŽI SE RASTANAK

Lyon se pod hitno želi riješiti Lovrena, Hrvat je među najplaćenijima u ligi i opterećuje klupski budžet

Lyon rasprodaje igrače kako bi skupio za pojačanja. Do kraja roka žele prikupiti 75 milijuna eura
Piše: SNObjavljeno: 23. kolovoz 2024. 19:27

Dejan Lovren se prošle zime vratio u Lyon i potpisao do ljeta 2025. godine, no francuski mediji sada pišu kako ga se u klubu žele što prije riješiti. L‘Equipe je prenio i riječi vlasnika kluba Johna Textora koji je otkrio da su svi igrači za koje dođe zadovoljavajuća ponuda na prodaju.

Lyon rasprodaje igrače kako bi skupio novac za pojačanja. Do kraja prijelaznog roka žele prikupiti 75 milijuna eura jer su na prethodna dva prijelazna roka potrošili 134 milijuna eura. Lovren prošle sezone nije ni igrao, a u klubu ga se već mjesecima pokušavaju riješiti jer navodno prima plaću od čak 400.000 eura mjesečno.

L‘Equipe je još početkom godina pisao kako je Lovren treći najplaćeniji igrač u klubu, a ulazi i među 30 najskupljih igrača u francuskoj Ligue 1. U Lyonu samo Alexandre Lacazette i Nemanja Matić imaju više, a njihove su plaće oko 500.000 eura mjesečno, dok Lovren zarađuje isto kao Corentin Tolisso.

Hrvatskom braniču ugovor traje još godinu dana pa bi ga se Lyon rado riješio i oslobodio svoj proračun nod njegove visoke plaće. Lovren je u francuski klub prvi put stigao još 2010. kada je došao iz Dinama za devet milijuna eura, da bi se u Lyon vratio početkom prošle godine iz ruskog Zenita. Ukupno je za Lyon odigrao 134 utakmice i zabio četiri gola.

Linker
05. rujan 2024 11:08