DAMIR KRAJAC Cropix
BIT ĆE I ODLAZAKA

Maksimirski mercato: ‘Kaneko ostaje, Brekalo je ozbiljna opcija, a dva igrača Modrih su zanimljiva tržištu‘

U Dinamu se ne miruje, pa smo pokušali iz nekoliko izvora doznati koje su stvari najozbiljnije
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 28. prosinac 2023. 12:46

Svašta se može pročitati u eteru posljednjih dana. Potencijalni dolasci i odlasci s Maksimira top su tema uoči otvaranja prijelaznog roka, iako će nas oni najbolje upućeni odmah upozoriti: "Zima je, zima je specifična..."

U prijevodu, nema bombi, tržište funkcionira drugačije. No, ipak, u Dinamu se ne miruje, pa smo pokušali iz nekoliko izvora doznati koje su stvari najozbiljnije.

- Ovo s Kanekom - dočekat će nas sugovornik. - To doista nema smisla. Da ga otkupimo pa prodamo za tipa četiri milijuna eura je glupost. Da netko ponudi deset - možda, ali to se neće dogoditi. Konačno, pa ne može se tek tako prodati najbolji igrač. Opcija je definitivno ostanak, pa otkup na ljeto.

Kada smo kod odlazaka, činjenica je da su neki igrači na odlasku (rakid, posudbe, sitne odštete), poput, recimo Menala, dok će se Moharramija prodati samo ako dođe ponuda kakva je bila ljetos (računa se na dobre nastupe na Azijskom kupu). Što se konkretnih transfera tiče, izgleda da su samo dva igrača u "izlogu" za konkretnu cijenu.

- Bulat i Ljubičić su igrači koji su zanimljivi tržištu, ako dođe dobra ponuda, sigurno će se o njoj i razmisliti. Hoće li stići? Ha, vidjet ćemo - zagonetan je naš izvor.

Što se tiče dolazaka, razmatra se je li bolje ipak Živkovića ostaviti u Lokomotivi da mu se ne zaustavi razvoj, što je jedino logično, ali dosta ovisi o ozljedi Šutala, stvari oko Hokxe stoje na mjestu, procjena je da napadača (čitaj Mierez) ima dovoljno, a iako su neki Japanci otpali, sada je nakon nekoliko propuštenih opcija na lijevom beku (čitaj cijena) u fokusu jedan japanski lijevi bek, te - apsolutno - Josip Brekalo. Ne i Ivo Grbić...

- S Brekalom je specifična situacija zbog talijanskog tržišta, njihovih zahtjeva itd., no on je definitivno ozbiljna opcija, ali sve će se znati više nakon Nove godine - zaključuje naš izvor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 04:06