GABOR KRIEG/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Gabor Krieg/imago Sportfotodienst/profimedia
GOTOVO JE

Man City potvrdio transfer Gvardiola, oglasio se oduševljeni Hrvat: ‘Nevjerojatno je imati priliku raditi s Pepom‘

Hrvatski reprezentativac nije skrivao zadovoljstvo potpisom za aktualnog osvajača Lige prvaka
Piše: SNObjavljeno: 05. kolovoz 2023. 11:14

Gotovo je, Joško Gvardiol je i službeno postao novi igrač Manchester Cityja koji je za njega platio odštetu od 90 milijuna eura te je time Hrvat i službeno postao najskuplji branič svih vremena. Potvrdili su to ‘Građani‘ na svojim internetskim stranicama.

‘Manchester City je oduševljen što može potvrditi dolazak Joška Gvardiola iz Leipziga koji je potpisao petogodišnji ugovor‘, objavili su iz engleskog kluba.

- Oduvijek sam sanjao o igranju u Engleskoj i stvarno mi je velika čast da ću igrati za Manchester City nakon sezonu kakvu je taj klub imao. Tko god ih je gledao u prošloj sezoni zna da je riječ o najboljem klubu na svijetu, a osvajanje tri trofeja dovoljno govori o kvaliteti koju ova momčad ima. Dolazak u takav klub je uistinu posebno i za mene i za moju obitelj - rekao je Gvardiol za službene stranice engleskog kluba i dodao:

- Nevjerojatno je što ću imati priliku raditi s Pepom Guardiolom. Znam da još uvijek nisam kompletan igrač i siguran sam da ću napredovati pod vodstvom najboljeg trenera na svijetu.

Građani na svojim stranicama ističu kako je Gvardiol počeo svoju karijeru u Dinamu, baš poput novog mu klupskog suigrača Matea Kovačića.

- Posebno je što ću igrati s Mateom, on je vrhunski nogometaš i nadam se kako ćemo obojica pomoći Cityju da ima još jednu uspješnu sezonu.

O Gvardiolu je izjavu dao i direktor kluba Txiki Begiristain.

- On je igrač kojeg smo pomno pratili i za kojeg mislimo da ima sjajan set atributa. Pratili su ga vodeći klubovi diljem Europe i velika je stvar za nas što smo ga uspjeli dovesti. Joško ima jako puno kvaliteta, sve što želite od stopera. Brz je, kompetitivan, sklon kombinatorici, jak u skoku, impresivan u posjedu lopte s velikim samopouzdanjem i sjajnim karakterom, a uz to je i ljevak što nam donosi odlične opcije u obrani. Još uvijek je mlad, ali strahovito brzo napreduje, a smatramo kako će se njegov rast nastaviti u Cityju pod vodstvom Pepa i njegovog trenerskog osoblja.

Linker
09. svibanj 2024 06:26