MIROSLAV SLAFHAUZER Cropix
NA RADARU GIGANTA

‘Mandžukić 2.0‘ postao je velika želja: Velikan opasno zagrizao za Hrvata, poznato i koliko su spremni ponuditi

Profilom se uklapa u koncept nove momčadi Intera, one koja će biti aktualna idućih nekoliko godina
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 05. svibanj 2024. 14:06

Anton Matković nije samo "vruća tema" u HNL-u nego i u europskom nogometu, a prostor mu je posvetila i ugledna Gazzetta dello Sport. U tekstu naslovljenpm "Tko je Matković, "Mandžukić 2.0" kojeg voli Inter?" piše kako bi talijanski prvak već ovoga ljeta pokušao zgotoviti transfer za pet milijuna eura.

"Inter je jako zainteresiran za 18-godišnjeg Hrvata iz Osijeka, kojeg bi doveo da bude četvrti napadač. Anton Matković jedan je od igrača s popisa potencijalnih pojačanja Interovog sektora za transfere. Rođen i odrastao u istom gradu kao bivši napadač Bayerna i Juventusa, sviđa se mnogima i još uvijek ga se može kupiti po jeftinoj cijeni. Primjerice, Inter prati i Ilenikhenu iz Antwerpena, ali on bi nakon eksplozije u zadnje vrijeme koštao između 10 i 15 milijuna eura. Matkovića bi, pak, Osijek pustio za 5 milijuna eura, što je iznos koji bi Inter bio spreman ponuditi.

image
VLADO KOS Cropix

Matković se profilom uklapa u koncept nove momčadi Intera, one koja će biti aktualna idućih nekoliko godina. Mladi Hrvat je na lansirnoj rampi samo nekoliko mjeseci, ali već je pokazao da ima sve potrebno za uspjeh u profesionalnom nogometu, što se predviđalo i dok je igrao samo za mlade kategorije.Kod kuće ga nazivaju nasljednikom Marija Mandžukića. Doduše, sličnosti s njim su ograničene na to što je također napadač, odrastao u Slavonskom Brodu i poniknuo u Marsonijinoj školi. Upravo je tamo visoki Matković dominirao nad vršnjacima u svim mlađim uzrastima prije nego što je sa 16 godina otišao u Osijek.

Ondje se nazabijao golova u kategorijama U-17 i U-18, zbog čega ga je u kadetsku reprezentaciju pozvao nekadašnji Juventusov bek Robert Jarni. Slijedila je prekomanda i u prvu momčad Osijeka. Matković je tamo također krenuo golovima, i to protiv najjačih momčadi Dinama i Hajduka. Matković je na utakmicama s tim suparnicima pokazao da ima vrline koje Mandžukić nije imao; brzina i probojnost s loptom njegove su najjače strane. Sličnost sa slavnim sugrađaninom je fizička snaga. Matkoviću 191 centimetar visine omogućava da dominira na visokim loptama, ali je spretan i s loptom na malom prostoru.", navodi se u tekstu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 14:06