Mateo Kovačić sa suigračima u reprezentaciji

 OZAN KOSE/Afp
LJETO VELIKIH ODLUKA

Marca izdvojila igrače koje čeka transfer. Vatreni u idealnoj postavi, dobio je poziv koji se ne odbija

Uz Kovačića su u veznoj liniji Rice i Neves, a ispred njih je trojka Dembélé, Kane, Rashford
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 12. lipanj 2023. 10:19

Ljetni prijelazni rok omiljena je zanimacija nogometnih navijača između dvije sezone. Iako je već realizirano nekoliko velikih transfera, poput onih Lionela Messija u Inter Miami i Karima Benzeme u Al-Ittihad, puno velikih poslova očekuje se u narednim danima i tjednima.

Španjolski sportski dnevnik Marca sastavio je dvije momčadi od igrača koji bi ovog ljeta mogli promijeniti klub, a među njima je i hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

On je svrstan u kategoriju igrača kojima istječe ugovor na ljeto 2024. godine, što znači da će već od 1. siječnja moći slobodno pregovarati sa zainteresiranim klubovima.

S igračima poput Kovačića situacija je takva da su njihovi klubovi u ovom trenutku pred značajnim odlukama. Mogućnosti koje se nude u tim slučajevima su produljenje ugovora, prodaja ovog ljeta ili pak odrađivanje ugovora do kraja te odlazak bez odštete sljedećeg ljeta.

Naravno, zainteresirani klubovi čekaju ‘u niskom startu‘, pa tako Real Madrid ‘pikira‘ Harryja Kanea u nadi da će ga ovog ljeta dobiti ispod njegove prave cijene. Predsjednik Tottenhama Daniel Levy jest tvrd i nezgodan pregovarač, ali u Kaneovom slučaju aduti baš i nisu na njegovoj strani...

Sljedećeg ljeta slobodan će igrač biti i Kylian Mbappé, koji do kraja srpnja može produljiti ugovor s Paris Saint-Germainom do 2025. godine. I njega se, poput Kanea, povezuje s Realom, no on bi na Bernabeu trebao stići tek sljedećeg ljeta.

Za Matea Kovačića se već neko vrijeme veže priča o transferu u redove aktualnog engleskog i europskog prvaka Manchester Cityja. U Chelseajevoj svlačionici ionako vlada velika gužva, a poziv Pepa Guardiole nije lako odbiti...

MOMČAD 1: Raya (Brentford) - Walker (Manchester City), Torres (Villarreal), Saliba (Arsenal), Balde (Barcelona) - Kovačić (Chelsea), Rice (West Ham), Neves (Wolverhampton) - Dembélé (Barcelona), Kane (Tottenham), Rashford (Manchester United).

MOMČAD 2: Lafont (Nantes) - Pavard (Bayern), Bastoni (Inter), Hermoso (Atletico Madrid), Hernandez (Bayern) - Calhanoglu (Inter), Amrabat (Fiorentina), Mount (Chelsea), Carrasco (Atletico Madrid) - N. Williams (Athletic Bilbao), Lozano (Napoli).

Linker
05. svibanj 2024 20:36