Ronald Goršić/Cropix
DOZNAJEMO

Marko Rog na korak do povratka u Dinamo. Modri idu po novo pojačanje u borbi za titulu

Roga bi Cagliari trebao pustiti na posudbu s pravom otkupa
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 09. veljača 2024. 10:57

Ono o čemu se prije špekuliralo, uskoro bi moglo dobiti službenu potvrdu. Prema izvorima bliskim klubu, Marko Rog je na korak od povratka u Dinamo.

Veznjak iz Nedeljanca je u ljeto 2017. iz Dinama otišao u Napoli za 13,5 milijuna eura. Od tada su mu karijeru usporile ozljede, a trenutno je u procesu oporavka od ozljede koljena koju je zadobio na pripremama. Prema prvim procjenama, na teren bi se trebao vratiti početkom ožujka.

image

Marko Rog sa suigračima u reprezentaciji 2020.

Ronald Goršić/Cropix

Roga bi Cagliari trebao pustiti na posudbu s pravom otkupa. S obzirom na to da ga je klub sa Sardinije Napoliju platio 15 milijuna eura, a Rog zbog ozljeda nije u potpunosti ispunio očekivanja, htjeli bi barem donekle vratiti novac.

Tu je uletio Dinamo koji u Rogu vidi pojačanje koje će mu pomoći u borbi za naslov. Tako će ovaj posao biti savršena simbioza; Rog će dobiti poligon za oživljavanje karijere nakon teških ozljeda, a Dinamo će potencijalno dobiti igrača koji može biti prevaga na razini HNL-a.

image

Rog u dresu Dinama 2015.

Srđan Vrančić/Cropix

U borbi za Roga bila je i Rijeka, no na kraju je odluka ipak pala na povratak u klub s Maksimira. Dinamo nas je u zadnjih nekoliko prijelaznih rokova naučio da transfer nikada nije do kraja siguran, ali prema svemu sudeći Rog bi se trebao vratiti u Dinamo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 13:51