DENIS LOVROVIC/AFP/PROFIMEDIA
‘CIJELI KLUB JE NEVJEROJATAN‘

Mateo Kovačić otkrio dojmove o Manchester Cityju: ‘Možete vidjeti zašto su uspješni‘

Hrvatski reprezentativac pridružio se Građanima ovog ljeta iz Chelseaja
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 29. srpanj 2023. 11:57

Mateo Kovačić rekao je da mu je treniranje s ekipom Manchester Cityja pomoglo da shvati kako su osvojili toliko trofeja u posljednjim sezonama.

Hrvatski reprezentativac pridružio se Građanima ovog ljeta iz Chelseaja i trenutno je na predsezonskoj turneji po Aziji. Pridružio se ekipi koja je osvojila Premier ligu u svakoj od posljednje tri sezone i osvojila povijesni europski naslov prošle sezone.

- Znao sam da momčad ima puno kvalitete i igrati protiv njih nikad nije bilo lako - uvijek je bilo teško - rekao je na konferenciji za novinare prije utakmice protiv Atletico Madrida.

- Tako dobro drže loptu i vrše pritisak na tebe. Sada sam ovdje i vidim zašto. Intenzitet je tako visok i svi su tako profesionalni i daju sve od sebe na terenu.

- Možete vidjeti zašto su bili uspješni posljednjih godina. Cijeli klub je jednostavno nevjerojatan i zadovoljstvo je biti dio toga i veselim se dobroj sezoni.

Kovačić je jedino Cityjevo ljetno pojačanje dosad.

Od prošlomjesečnog finala Lige prvaka, kapetan i drugi središnji veznjak Ilkay Gündogan napustio je klub. Međutim, Kova inzistira da se fokusira na vlastitu igru, a ne na izravnu zamjenu za njemačkog reprezentativca.

- Zadovoljstvo je što te klub poput Manchester Cityja želi i potpisuje s tobom. To je za mene velika privilegija - rekao je.

- Otišao je Ilkay, kapetan kluba koji je imao ogroman uspjeh, ali ja moram igrati svoju ulogu. Želim biti u formi, dati sve od sebe i biti spreman što je prije moguće za sjajne igre za ovaj klub.

Velika vrućina i vlaga u Južnoj Koreji utjecali su na trening, ali Kovačić, koji je do sada započeo obje utakmice, vjeruje da City ne bi trebao dopustiti da to utječe na izvedbu.

- Bilo je teško, stvarno je vruće, ali nema isprika, volimo trenirati i volimo raditi. Ništa se ne mijenja za sutra - pokušat ćemo dati sve od sebe, iako su uvjeti teški. Veselimo se sutrašnjoj utakmici.

Linker
19. svibanj 2024 10:14