Mislav Oršić

 MATIJA DJANJESIC Cropix
SN DOZNAJU

Menadžer Mislava Oršića komentirao ‘bombu‘ iz Turske: Povratak u Dinamo? Evo što se zapravo događa

U Dinamu je ostavio dubok trag, najbolji je klupski strijelac u europskim natjecanjima
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. kolovoz 2024. 16:19

Mislav Oršić svako toliko spominje se kao potencijalni povratnik u Dinamo, ali to sada nije aktualno. Iako su turski mediji, koji su poznati po lupetanju, pisali kako je Oršić blizu povratka na Maksimir, od toga nema ništa. Dinamo nije zvao Oršića, nema kontakta između kluba i igrača, nije im u planovima, potvrdio nam je Oršićev menadžer Branko Hucika.

Oršić ima ugovor s Trabzonsporom koji niti sam nije do kraja siguran što s njim. Godišnje tamo zarađuje oko 2,5 milijuna eura, a potpisao je do ljeta 2025. Dakle, ugovor mu još vrijedi za ovu sezonu. Kod trenera Abdullaha Avcija igra malo. Trabzonspor bi ga u načelu prodao, ali ne bi ga htjeli dati besplatno jer nešto su uložili. Platili su Southamptonu 2,4 milijuna za transfer. Pojedini klubovi pokazuju zanimanje da Oršić za njih igra, međutim, ako bi ga mogli dobiti bez odštete. Do kraja prijelaznog roka je dovoljno vremena da se to raščisti. Oršić će u prosincu napuniti 32 godine.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

U Dinamu je ostavio dubok trag, najbolji je klupski strijelac u europskim natjecanjima s 28 golova, a otišao je u siječnju 2023. godine u Southampton. Od tada kreće njegova kalvarija, više nije igrao ozbiljan nogomet. Na Otoku je "čučao u mraku" daleko od svjetala pozornice, a na pripremama Trabzonspora lani u srpnju lani mu je križni ligament koljena. Sad je fizički oporavljen, ali nije dobio pravu šansu da pokaže koliko igrački može biti dobar.

Dinamo je ovog ljeta doveo čak dva krilna napadača, Marka Pjacu i Kolumbijac Juan Cordoba. Kad bude zdrav prigodu čeka i Luka Stojković, u kadru su Arbër Hoxha i Dario Špikić, a to može igrati i Lukas Kačavenda. Na tim pozicijama nije bila šira konkurencija. U toj shemi Oršića nema u planovima.

Je li prijelazni rok za Modre završen? Dovođenjem Cordobe i braniča Oliverasa obavljena je većina planiranog, no još se spominje opcija da Modri dovedu dodatnog napadača. Zasad imaju dva centarfora, Brunu Petkovića i Sandra Kulenovića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 21:14