TOSHIFUMI KITAMURA Afp
MARCA VRAĆA KATALONCIMA NADU

Messi je sve bliže najbogatijem ugovoru u karijeri, ali Barca ima adut koji Arapi nikako ne mogu ponuditi

Argentinac na stolu ima ponudu vrijednu 400 milijuna eura po sezoni, no nije sigurno da će je prihvatiti
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 12. svibanj 2023. 06:08

Lionel Messi ovih je dana u središtu zanimanja. Ne zbog svojih igara, fantastičnih pogodaka ili čudesnih poteza, već zbog očekivane promjene kluba na kraju sezone.

Mogle su se ovih dana pročitati različite informacije o njegovoj budućnosti. Uglavnom su dolazile iz Francuske (AFP, L‘Equipe), te su Argentinca usmjeravale prema Saudijskoj Arabiji, zbog navodne basnoslovne ponude Al-Hilala.

Messi je ambasador tamošnjeg ministarstva turizma, a Saudijci njegovim dovođenjem žele dodatno ojačati svoju nogometnu ligu i približiti je ostatku svijeta.

Danas nove informacije stižu iz Španjolske. Sportski dnevnik Marca ističe kako, unatoč jakom interesu iz Saudijske Arabije, još uvijek postoje izgledi da se Messi vrati u klub koji ga je stvorio i lansirao na nogometni pozornicu.

Marca donosi kako u Arabiji vjeruju da će Messi potpisati za Al-Hilal jer će teško odbiti 400 milijuna eura po sezoni. Toliko, naravno, Barcelona ne može ponuditi, isto tako ni bilo koji drugi europski klub.

Barca, pak, ima svoje adute. To su emocije, dobro poznata sredina, navijači kojima je Messi i dalje idol, a ne treba zanemariti ni ostatak obitelji kojem se živopisna Katalonija ipak sviđa više od saudijske pustinje.

Problem je u financijama. Ne samo da Barcelona ne može parirati Saudijcima u visini ponude, već je pitanje može li uopće izvesti još jednu financijsku akrobaciju koja bi joj omogućila da Messija registrira, s obzirom na prilično stroga financijska pravila La Lige.

Neki su razgovori s vodstvom natjecanja obavljeni, u Barceloni vjeruju da je stvar riješena. Međutim, da bi se uopće moglo razgovarati o Messijevom povratku, klub bi se trebao riješiti nekolicine igrača, a nekima koji će ostati smanjiti plaće. Odlazak Sergija Busquetsa u tom smislu neće biti dovoljan.

Po svemu sudeći, Messi će do kraja sezone razmišljati i ‘vagati‘, a onda donijeti odluku. Zasad, kako tvrdi i njegov otac Jorge Messi, ni s kim nije postignut dogovor.

Možda u međuvremenu uleti i neka nova kmbinacija...

Linker
08. prosinac 2023 20:01