JUAN MABROMATA Afp
NOVE INFORMACIJE

Messi već u utorak potpisuje za novi klub, mogao bi zaraditi čak 800 milijuna dolara?!

Kako je povratak u Barcelonu postao neizvediv zbog plaće, Argentinac je odabrao novu destinaciju
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. lipanj 2023. 14:48

Ono što je od početka izgledalo kao najvjerojatnija opcija moglo bi postati realnost za velikog argentinskog nogometaša Lionela Messija.

On je u subotu odigrao posljednju utakmicu za Paris Saint-Germain, a njegov je otac već prije mjesec dana klupskim čelnicima priopćio kako mu sin neće ostati u Francuskoj nakon isteka ugovora.

Saudijski mediji danas javljaju kako je Messi sasvim blizu prijelaza u Al-Hilal. Saudi Gazette piše kako argentinskog čarobnjaka samo 48 sati dijeli od potpisa ugovora za novi klub, što je izazvalo veliko uzbuđenje među nogometnim poklonicima u toj naftom bogatoj zemlji.

Spomenuta publikacija tvrdi kako će u naredna dva dana Messi poletjeti za Rijad kako bi bio i službeno predstavljen kao novi igrač Al-Hilala.

Vrijednost cijelog posla još nije poznata, iako se očekuje da će legenda Barcelone u Arabiji zaraditi najmanje 800 milijuna dolara za dvije godine ugovora, dakle minimum 400 milijuna po sezoni!

Podsjetimo, Messi je prošlog mjeseca bez znanja PSG-a s obitelji posjetio Saudijsku Arabiju. Kao njihova moguća odredišta nakon odlaska iz Pariza spominjali su se Barcelona, Newcastle, Chelsea i Inter Miami, pa čak i klub njegove mladosti, argentinski Rosario.

Kad je povratak u Barcelonu postao neizvediv, jer bi katalonski klub trebao smanjiti iznos za plaće igrača za oko 200 milijuna eura, Messi je, čini se, odlučio prihvatiti najveći ugovor u povijesti nogometa...

Linker
17. travanj 2024 20:58