JUAN MABROMATA Afp
BUDUĆNOST JE NEIZVJESNA

Messijev otac progovorio o ugovoru sa Saudijcima vrijednom 600 milijuna eura: ‘Nismo ništa dogovorili‘

U utorak su francuski mediji izvijestili da je Argentinčev odlazak u Saudijsku Arabiju ‘gotova stvar‘
Piše: HinaObjavljeno: 09. svibanj 2023. 16:52

Lionel Messi nije ‘potpisao niti dogovorio‘ nikakav ugovor o igranju u Saudijskoj Arabiji sljedeće sezone, rekao je Argentinčev otac Jorge Messi nakon što su izvještaji u utorak povezali napadača Paris St Germaina s odlaskom na Bliski istok.

Messijeva budućnost u PSG-u bila je predmet mnogih spekulacija posljednjih dana nakon što ga je vodeća momčad Ligue 1 suspendirala jer je putovao u Saudijsku Arabiju i zbog toga propustio trening.

U utorak su francuski mediji izvijestili da je Messijev odlazak u Saudijsku Arabiju "gotova stvar", dodajući da je 35-godišnjak u procesu dovršavanja detalja prije potpisivanja ugovora vrijednog 600 milijuna eura.

"Nema apsolutno ništa s bilo kojim klubom za sljedeću godinu. Odluka nikada neće biti donesena prije nego što Lionel završi sezonu s PSG-om", rekao je za Reuters Messijev otac Jorge.

"Kad završi sezona bit će vrijeme da analiziramo i vidimo što je vani, a zatim donesemo odluku... Uvjeravamo vas da nema ništa ni s kim. Ni usmeno, ni potpisano, ni dogovoreno, a neće ništa od toga biti do kraja sezone."

Messi, koji se prošli tjedan ispričao PSG-u i svojim suigračima, u ponedjeljak se vratio treninzima.

Izvor blizak argentinskom kapetanu rekao je za Reuters da je primio službenu ponudu da se sljedeće sezone pridruži klubu iz Saudijske Arabije Al-Hilalu, a obnavljanje ugovora u PSG-u nije u planu za pobjednika Svjetskog prvenstva, koji sljedeći mjesec puni 36 godina.

Naftom bogata nacija imenovala je Messija svojim turističkim ambasadorom prošle godine, a on je posjetio Jeddah u svibnju 2022.

Vratio se u siječnju kako bi odigrao prijateljsku utakmicu s PSG-om protiv momčadi zvijezda saudijske lige, kada se suočio sa svojim velikim suparnikom Cristianom Ronaldom, koji je također u Saudijskoj Arabiji.

Linker
25. travanj 2024 18:50