JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN Afp
NOVAC ILI LJUBAV?

Messiju ponuđen nestvaran novac, ali postoji i opcija povratka u Barcu, u čitavu priču uplela se i legenda Reala

‘Problem Barcelone je što se puno kockica mora posložiti da bi uspjeli vratiti Messija - kaže Ben Jacobs
Piše: Domagoj KoprivnjakObjavljeno: 31. svibanj 2023. 20:09

Uskoro bi mogli ponovno gledati novi okršaj Cristiana Ronalda i Lionela Messija, no ovog puta u Saudijskoj ligi. Sedmerostruki osvajač Zlatne lopte dobio je ponudu Al Hilala u vrijednosti višoj od jedne milijarde eura znači da bi zarađivao dvostruko više nego što trenutno zarađuje Cristiano Ronaldo, prenosi engleski The Sun. Velika ponuda Saudijaca svakako zvuči primamljivo, no pitanje je hoće li prevladati novac ili ljubav prema Barceloni.

Iako će uskoro napuniti 36. godina njegova želja je povratak u Barcelonu, a katalonskom klubu u pomoć bi uskočila i legenda Real Madrida - David Beckham. Naime, Beckham je vlasnik američkog prvoligaša Inter Miamija, a u dogovoru s Barcelonom, Messi bi prvo došao u Miami, a zatim otišao na posudbu u Barcelonu. Posudba bi trajala šest do 18 mjeseci nakon čega bi se Messi vratio u MLS.

No jedno je sigurno - Messi je odlučio napustiti PSG ovog ljeta, a to dokazuje i činjenica da se nije pojavio na proslavi prvaka francuske već je otišao u Barcelonu na koncert Coldplaya. Trener Barcelone Xavi Hernandez uvjeren je da može vratiti Messija u Barcelonu.

image
JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN Afp

- Naši navijači spominju Messija svaku utakmicu. Volim taj osjećaj da mi vjeruju, ali odluka o povratku leži isključivo na njemu. Ne sumnjam u nogometnu sferu, ali odluka je na Leu - rekao je Xavi.

Barcelona već dulje vrijeme ima problema s financijama, no prema navodima američkog novinara Bena Jacobsa Messi je voljan igrati i besplatno samo da se vrati u Barcelonu. Isto tako ako navijači Barcelone žele ponovno vidjeti Messija u dresu najdražeg kluba onda moraju biti svjesni da bi neka velika imena morala napustiti klub

- Messi bi radi igrao besplatno za Barcelonu ili uz veliko smanjenje plaće, ali to bi se smatralo financijskom manipulacijom. Problem Barcelone je što se puno kockica mora posložiti da bi uspjeli vratiti Messija, a to bi značilo i mnogo odlazaka - zaključio je Jacobs.

Linker
19. travanj 2024 23:45