Marco Pašalić i Veldin Hodža

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
NESLUŽBENO DOZNAJEMO

Mladi Vatreni napušta Rujevicu: Rijeci se smiješe milijuni, spremna ‘ponuda koja se ne odbija‘

Veldin Hodža, mladi hrvatski reprezentativac i dijete kluba s Rujevice, blizu je inozemnog transfera
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 09. rujan 2024. 06:04

Nogometaši Rijeke reprezentativnu su pauzu iskoristili za podizanje trkačkih kvaliteta i minutažu momcima koji nisu toliko participirali u igri, kao i za što bolju adaptaciju novih igrača u rosteru trenera Radomira Đalovića.

U odsutnosti nekoliko reprezentativaca (Radeljić, Hodža, Petrovič i Butić) te nekoliko viroznih igrača, poput Majstorovića i Čabraje, Rijeka je protiv Primorja iz Ajdovščine, slovenskog prvoligaša, u 105 minuta nogometa bila znatno bolja momčad, no rezultat, koji je ionako u ovakvim dvobojima u drugom planu, govori da nije bilo pobjednika, 1:1.

Pomoćni trener Igor Čagalj, koji se nedavno pridružio riječkom stručnom stožeru na poziv nekadašnjeg suigrača i prvog trenera Radomira Đalovića, bio je zadovoljan prezentacijom svojih momaka.

Dobra premijera Perice

- Bio je naglasak na radu i ispravljanju pogrešaka. Par igrača nam je otišlo igrati za reprezentacije, nekolicina igrača vuče i neke stare ozljede. Ova pauza nam je dobro došla, iskoristili smo je za rad, imali smo duple treninge. Vidjelo se to i u ovoj pripremnoj utakmici, osjetio se umor na igračima koji su prvi put igrali skupa, no momci su dali sve od sebe. Nismo iskoristili neke šanse, vidi se da još nismo uigrani, no cilj nam je bio podići neke igrače koji su manje igrali na višu razinu, kao i nove igrače uklopiti u sustav. Kada nam se vrate stožerni igrači i kada se to sve sklopi u jedno, mislim da ćemo djelovati jako dobro, već protiv Gorice u prvenstvu - kazao je nekadašnji pouzdani riječki branič, koji je momčad, zajedno s ostatkom stožera, za ovu momčad morao i “krpati”.

image

Radomir Đalović

Adam Ihse/Afp/Profimedia

- Falilo nam je dosta igrača, pogotovo iz zadnje linije, nismo imali stopere pa smo onda na tim pozicijama koristili Smolčića i Devetka. Doveli smo i par juniora pa se to na kraju osjetilo i na rezultatu, no bilo je to dobro iskustvo za njih, a nama je to bila prilika vidjeti nove igrače i da svi zajedno krenemo ka boljem rezultatu - dodao je Čagalj, koji je zadovoljan premijerom Perice, jedinog strijelca Rijeke u ovom dvoboju.

Višestruko bolja plaća

- Svaki napadač živi od golova, nismo ga slučajno doveli. Imamo i Komnena, Dogana, od viška glava ne boli, pogotovo kvalitetnih igrača. Na nama trenerima je da to iskoristimo, ali prije svega ovu pauzu moramo iskoristiti kako bismo ih fizički podigli. Nisu bili u sustavu rada, sada su došli kod nas, treba malo vremena i strpljenja. Bit će to sve O.K. - dodao je Čagalj, čiju momčad idući vikend očekuje nastavak HNL natjecanja i gostovanje u Velikoj Gorici.

- Čeka nas jedno teško gostovanje, no pripremit ćemo se dobro za njih, shvatit ih ozbiljno i dati sve od sebe za pobjedu - dodao je pomoćni trener Rijeke, koja gotovo sigurno za taj dvoboj neće moći računati na usluge Veldina Hodže.

image

Veldin Hodža

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Mladi hrvatski reprezentativac i dijete Rijeke je, kako neslužbeno doznajemo, na korak od transfera u ruski Rubin iz Kazanja. Nakon što je početkom sezone Rijeka odbila bliskoistočne “petrodolare”, čini se da je ova ponuda, kako za klub, tako i za Hodžu osobno, bila ona “koja se ne odbija”. Rijeka bi trebala dobiti oko tri milijuna eura uz dodatne bonuse, dok će standardni hrvatski mladi reprezentativac višestruko više zarađivati nego što je to bio slučaj u matičnom mu klubu.

Kako je Hodža preskočio i pripremni dvoboj s Primorjem, vjerojatno mu je utakmica protiv Dinama i pogodak, njegov jubilarni deseti u Rijekinom dresu uz tri asistencije, bio i posljednji za Rijeku u ukupno 93. utakmice odigrane za seniorsku momčad.

RIJEKIN LJETNI MERCATO

DOŠLI: Dominik Dogan (Zrinski, bez odštete), Stipe Perica (Standard Liege, bez odštete), Amer Gojak (Ferencvaros, bez odštete), Komnen Andrić (Clermont Foot, bez odštete), Mladen Devetak (Palermo, bez odštete), Gabriel Rukavina (Dinamo, bez odštete), Josip Posavec (Aalborg, bez odštete), Ante Majstorović (Istra 1961, bez odštete), Silvio Ilinković (Zrinjski, kraj posudbe), Andro Babić (Posušje, kraj posudbe).
OTIŠLI: Franjo Ivanović (Union Saint-Gilloise, 4.000.000 €), Nediljko Labrović (Augsburg, 2.500.000 €), Marko Pjaca (Dinamo, 1.500.000 €), Matej Mitrović (Al Ahli, bez odštete), Mirko Marić (Monza, kraj posudbe), Momo Yansane (Torpedo Kutaisi, ?), Danilo Veiga (Estrela Amadora, ?), Niko Gajzler (Radomlje, posudba), Dominik Simčić (Koper, posudba), Damjan Pavlović (slobodan), Emir Dilaver (slobodan).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. rujan 2024 06:04