Jurica Pršir

 DAVOR PONGRAČIĆ/Cropix
VELIKI POSAO NA VIDIKU

Mladi Vatreni ostvarit će povijesni transfer? ‘Na stolu su dvije jake opcije, traže ga Nijemci i Francuzi‘

Njegov menadžer kaže da mu U21 Euro vjerojatno neće odrediti sudbinu, što znači da je interes jak
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 21. lipanj 2023. 15:36

Važan adut Dragana Skočića na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj (U-21) trebao bi biti Jurica Pršir. Veznjak i kapetan Gorice bilježi igrački kontinuitet kakvim se malen broj nogometaša u HNL-u može pohvaliti - propustio je samo dvije ligaške utakmice u sezoni, pritom odradio vrhunski posao u proljetnom dijelu.

Po svemu sudeći, upravo bi mu ti nastupi mogli donijeti veliki transfer. Već neko vrijeme poznato je da Pršir plijeni pozornost europskih klubova. Menadžer velikogoričkog igrača Dario Krešić potvrdio nam je da su nedavne priče s njemačkog portala točne - Stuttgart i Schalke ranije su pokazali interes, a prethodno su nam izvori bliski Prširu kazali da priliku vide još neki klubovi lige Petice. Krešić nam se javio na putu za Rumunjsku i objasnio situaciju:

- Jako je puno zainteresiranih klubova, prate ga i gledaju, ali njegov fokus sada je samo na Europskom prvenstvu i maksimalnom uspjehu Hrvatske. Kasnije će razmišljati o transferu, a istina je da primarni interes dolazi iz Njemačke i Francuske. Mogu otkriti da su se sada pojavile dvije jake opcije, ali ne želimo u trenutku Eura opterećivati igrača - poručuje nam Krešić.

Održi li Pršir klupske navike, u hrvatskom dresu stići će još jedna potvrda izvanredne forme. U protekloj sezoni bilježi gol, pet asistencija, osam kreiranih velikih šansi, uz to i dva ključna dodavanja po utakmici, što su odlične brojke za igrača koji primarno nije orijentiran protivničkim vratima. Na vlastitoj polovici praktički je nepogrešiv s 90 posto točnih dodavanja, a ukupno gledano brojku je održao na 80 posto. O defenzivnim sposobnostima dovoljno govori podatak da ga protivnici prolaze manje od jednom po ogledu.

U takvom izdanju bio bi uvelike koristan mladim Vatrenima, a Krešić kaže da mu Euro vjerojatno neće odrediti sudbinu, što znači da su namjere zainteresiranih klubova poprilično čvrste. Ako se interes pretvori u transfer, Pršir će postati prvi igrač koji je iz Gorice direktno preselio u lige Petice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 18:00