VOJKO BASIC Cropix
ZAPEO IM ZA OKO

Mladi veznjak Hajduka oduševio Talijane: On je novi Pašalić, a već sada su zainteresirana dva velikana

Opisuju ga kao veznjaka koji ima sjajan osjećaj za gol i odličan tajming za ulazak u šesnaesterac
Piše: SNObjavljeno: 30. travanj 2023. 09:05

Veznjak Hajduka Rokas Pukštas odlično je odigrao polufinale Lige prvaka mladih u kojem su Bijeli s 3:1 pobijedili Milan i izbacili ga iz natjecanja. Pukštas je zabio gola za 2:0 i bio ponajbolji igrač na tom susretu, a svojim je igrama zadivio čelnike Milana.

Prema pisanju Calciomercata, Pukštasovom su izvedbom bili zadivljeni direktori talijanskog diva Paolo Maldini i Frederic Massra, a podcrtao ga je i glavni skaut Geoffrey Moncada. Talijanski list piše kako je Pukštas 2020. godine stigao u Hajduk jer vjeruje da ima jedan od najboljih omladinskih pogona u Europi koji je dao mnoge vrhunske nogometaše.

Pukštasa su prozvali i ‘novim Pašalićem‘, a opisuju ga kao veznjaka koji ima sjajan osjećaj za gol i odličan tajming za ulazak u šesnaesterac. Iako je veznjak Hajduka ranije istaknuo da bi jednoga dana volio zaigrati u Liverpoolu, Talijani pišu kako bi ga rado vidjeli u Serie A gdje interesa itekako ima.

Osim Milana, interes pokazuje i Roma koja bi, piše Calciomercato, mogla imati prednost ispred milanskog sastava zbog dogovora o suradnji Rome i Hajduka koji je isposlovan 2022. godine kada je kadet Mate Ivković preselio u Rim za 600.000 eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 13:31