Veldin Hodža u društvu Danka Đikića i Tomislava Dujmovića 

 PRIVATNA ZBIRKA
IZVRSTAN POSAO NA RUJEVICI

Mladom Vatrenom bogatstvo u Rusiji, evo koliko će Rijeka zaraditi na transferu

Rubin će Rijeci za transfer platiti točno tri milijuna eura uz određene bonuse
Piše: SNObjavljeno: 12. rujan 2024. 16:28

Mladi veznjak Veldin Hodža (20) nije slučajno odabrao ponudu Rubin Kazana. Na stolu je Hodža imao nekoliko ponuda iz Europe i MLS-a, a posebno je uporna bila Al-Jazira, koja je nedavno kupila Ramona Miereza i koja je dio grupacije u kojoj se nalazi i Manchester City. Međutim, Rubin je na kraju bio najkonkretniji, a kažu da je ključan bio Hodžin razgovor s trenerom Rašidom Rahimovim koji mu je prezentirao koliko će biti važan za igru njegove momčadi.

Rahimov je Hodžu uvjerio da je Rubin idealna stepenica više u njegovoj karijeri, te da ne treba brinuti zbog toga što ruski klubovi zbog rata u Ukrajini ne igraju Europu, jer imaju jaku ligu s pregršt odličnih utakmica.

Rubin je poznat kao klub koji ima fantastične uvjete za rad, ima tri stadiona, od kojih glavni izgleda spektakularno.

Rubin će Rijeci za transfer platiti točno tri milijuna eura uz određene bonuse, dok Hodža kroz četiri godine ugovora ima zajamčenih 2,8 milijuna eura, ali i pregršt bonusa vezanih uz nastupe, golove, pobjede... Ruski klubovi po tom pitanju nisu nikad škrtarili.

Transfer je Hodža napravio pod okriljem dugogodišnjeg uspješnog menadžera Danka Đikića, uz pomoć bivšeg Vatrenog Tomislava Dujmovića, koji je u Rusiji kao igrač ostavio veliki trag. Velike zasluge za transfer ima i Aleksandar Škorić, riječki suradnik Danka Đikića.

Inače, Rubin je klub u kojem su Stjepan Tomas i Filip Uremović imali velike uloge, a Rubin je i dva puta bio prvak Rusije. Nakon 7 odigranih kola u prvenstvu Rubin je na 8. mjestu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. rujan 2024 16:39