GNK Dinamo

 MARKO LUKUNICL/PIXSELL Pixsell
BLIŽI SE POČETAK SEZONE

Modri u utrci s vremenom. Dinamu su prijeko potrebna pojačanja, jedan igrač je jezivo usamljen

Sezona Modrih počinje točno za dva tjedna, a odmah na početku čekaju ih vrlo važni ispiti
Piše: Andro PolićObjavljeno: 01. srpanj 2023. 23:54

Iz ovoga što smo gledali, vidi se da trebamo dovesti nekoliko igrača, da to izgleda ozbiljno do kraja. Stalno se vraćam na taj početak sezone, koliko je bitno da budemo pravi...

Pristojnih sat vremena protiv Kopera, a onda pola sata za zaborav, u kojima su Modri mogli doživjeti i preokret, natjeralo je Igora Bišćana na još jedan vapaj za pojačanjima. Dok rubriku "odlasci" gotovo svakodnevno pune nova imena iz maksimirske svlačionice, među kojima je i dio mladića koji odlazi na kaljenje u druge sredine, u rubrici "dolasci" i dalje je jezivo usamljen Maxime Bernauer.

Jasno, besmisleno je očajavati nad remijem u pripremnoj utakmici, uz izostanak brojnih prvotimaca, no, i takav rasplet ponudio je strategu hrvatskog prvaka određene odgovore. Nakon što je u devet nastupa u HNL-u bio sterilan, Fran Topić domogao se prvijenca u modrom dresu. Glede preostalih "mladića", mnogima je za oko zapeo 19-godišnji Petar Sučić. Veznjak koji je početkom prošle godine u Maksimir stigao iz Zrinjskog, istaknuo se trkom i agresivnošću. No teško je za očekivati kako bi nadolazećoj sezoni mogao dobivati osjetniju minutažu, a slična bi sudbina mogla zadesiti i ostale talente, izuzev Topića, kojemu je trener već ukazao osjetno povjerenje.

Točno za dva tjedna Dinamo će otvoriti sezonu, a dvostruki program protiv Hajduka počet će Superkupom. Tjedan dana kasnije vječiti suparnici otvorit će i novu sezonu hrvatskog prvenstva. Par dana kasnije, uslijedit će i prvi europski izazov, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka. Pripreme u jeku, uz sve bliže (i itekako važne) uvodne izazove, upućuju na zaključak kako Dinamo trenutačno igra i - utakmicu s vremenom.

Za razliku od dvoboja s Koprom, Modri su ovaj meč otvorili uspavano, bojažljivo i pasivno, a u igri je znatno veći ulog. Osim dolaska na optimalnu radnu temperaturu, pripreme su, dakako, i podloga za uigravanje momčadi. Stvaranje kontura, automatizama, trenerskog potpisa, ali i prilagodbu novopridošlih pojačanja, kojih zasad - izuzev francuskog braniča - nema.

Dodatnu zabrinutost povlači i dolazak Nenada Bjelice u Sloveniju, jer nakon što je Dinamu "oteo" Mislava Oršića, nije isključeno da u Turskoj ponovno kreira "pakleni tandem" i udruži miljenika maksimirskih tribina s Brunom Petkovićem. Bio bi to još jedan udarac na ambicije Modrih prema elitnom natjecanju. Kroz tu prizmu, iste konotacije povlačili bi i potencijalni odlasci Dominika Livakovića, Luke Ivanušeca ili Josipa Šutala.

U kontekstu potonjeg, Bernauer je doveden kao podebljanje konkurencije na poziciji stopera, međutim, čini se kako ni tu Dinamo nije posve siguran.

- Bošku se nakon jačih treninga rađaju stanoviti problemi - rekao je Bišćan nakon Kopra. U prijevodu, pojačanje od četiri milijuna eura i dalje osjeća posljedice teške ozljede, čime bi konkurencija i u posljednjoj liniji mogla biti dodatno sužena u slučaju neplaniranih izbivanja.

Sat za pojačanja pokazuje "pet do 12", a kako svježi poučci pokazuju, Dinamu su prijeko potrebna. I to više njih…

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. svibanj 2024 11:00