FRANCK FIFE Afp
NEMOGUĆA KONKURENCIJA

‘Modrićev nasljednik‘ plaćen je bogatstvo, a nakon samo jedne sezone napušta Real? ‘Klopp ga nije zaboravio‘

Francuz nije uspio potvrditi status prvotimca, a u Madridu će konkurencija uskoro biti još veća
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 12. svibanj 2023. 16:28

Real Madrid ljetos ga je učinio četvrtim najskupljim transferom u klupskoj povijesti. Samo su Eden Hazard (115 mil. €), Gareth Bale (101 mil. €) i Cristiano Ronaldo (94 mil. €) stajali Kraljeve više od perspektivnog veznjaka iz Monaca. Aurelion Tchouaméni plaćen je 80 milijuna eura, toliko je Real izdvojio za Francuza kojeg će španjolski mediji nedugo zatim prozvati ‘nasljednikom Luke Modrića‘.

Mundo Deportivo piše da bi Tchouaméni nakon samo jedne sezone mogao promijeniti boje dresa. Naime, Liverpool je iskazao interes za 23-godišnjeg francuskog reprezentativca i spreman je ponuditi Kraljevima jednaku otkupninu za koju je doveden u madridske redove - 80 milijuna eura.

image
ANDER GILLENEA Afp

Pritom Englezi računaju na činjenicu da je Tchouaménija minutaža nešto bljeđa u odnosu na razdoblje prije Svjetskog prvenstva u Kataru, a i ranije je veznjak bio blizu dogovora s ekipom s Anfielda, prije nego što je ljetos odabrao Real kao sredinu u kojoj želi odrastati.

"Klopp nije zaboravio na Tchouaménija i ovoga ljeta želi ga ponovno pokušati potpisati", stoji u tekstu španjolskog medija.

Tchouaméni se dobro snašao u prvoj sezoni na Santiago Bernabeu, ali nije uspio potvrditi status prvotimca. Nitko nije ni očekivao da će to biti lagan zadatak pored Luke Modrića i Tonija Kroosa, no treće mjesto u središnjoj liniji - otvoreno odlaskom Casemira u Manchester United - ostalo je otvoreno. I tu se Tchouaméni odlično snalazio prije katarskog Mundijala, da bi kasnije ipak izgubio na minutaži ususret povratku Fedea Valverdea s krilne pozicije u vezni red, te porastu forme Edouarda Camavinge.

image
ANDER GILLENEA Afp

Iduće sezone konkurencija će biti još veća jer dogovoren je i dolazak Judea Bellinghama iz Borussije Dortmund, a veteranski duo produžit će za još godinu dana. Ipak, pitanje je hoće li Real biti otvoren za prodaju, jer planovi s Tchouaménijem dotiču se dugoročnih ciljeva.

Tchouaméni je doveden da bi jednog dana preuzeo ulogu Modrića ili Kroosa, Ancelotti u njega ima dosta povjerenja i zato njegov ostanak u Madridu djeluje kao logičnija opcija. U tom kontekstu, realnije djeluje da će Tchouaménija iduća sezona trebala odrediti sudbinu, a ne aktualna.

Linker
26. travanj 2024 02:00