Luka Račić

 MIROSLAV MILETIć/NK SLAVEN BELUPO
ZANIMLJIVI SU

Momčad iz HNL-a dovela dva nova stopera, hoće li se mladići pokazati kao pojačanja?

Ovo bi trebao biti samo početak slaganja kadra ambiciozne sredine za novu sezonu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. lipanj 2023. 18:18

Kao što smo najavili, Slaven Belupo je početkom tjedna krenuo s predstavljanjem pojačanja za novu sezonu. Za početak su popunjene stoperske pozicije, a novi su Farmaceuti postali Bujar Pllana i Luka Račić.

Bujar Pllana je stoper rođen na Kosovu 29. listopada 2001. godine, te se koprivničkoj momčadi priključio na popodnevnom treningu nakon što je potpisao trogodišnji ugovor.

- Jako sam sretan što sam stigao u Slaven Belupo. Moji prijatelji Arbër Hoxha i Arb Manaj rekli su mi samo pozitivne stvari o klubu i gradu pa odluka nije bila teška. Za mene je dolazak u Slaven i hrvatsku ligu veliki korak naprijed u karijeri i s nestrpljenjem čekam utakmice. Što se tiče igre, volim biti agresivan i volim duel igru, a najvažnije je da svojim igrama pomognem momčadi da ostvari željene rezultate - izjavio je Pllana nakon potpisa profesionalnog ugovora.

image

Bujar Pllana

MIROSLAV MILETIć/NK SLAVEN BELUPO

U Slaven Belupo je stigao iz FC Prishtine za koju je u prošlom prvenstvu odigrao 25 utakmica uz četiri postignuta pogotka i jednu upisanu asistenciju. U tri godine seniorske karijere igrao je za KF Trepču, KF Feronikeli i FC Prishtinu, te je skupio 83 nastupa, a ujedno je i član U-21 reprezentacije Kosova.

Pllani je osnovna pozicija stoper, no može igrati i na desnom beku te bi za aktualnu postavu Farmaceuta trebao predstavljati pojačanje. Tako se kosovska kolonija u Koprivnici proširila na trojicu članova.

Luka Račić (24) rođen je u glavnom gradu Danske Kopenhagenu, a s Farmaceutima je potpisao dvogodišnji ugovor te se odmah stavio na raspolaganje treneru Ricardu Monizu.

- Ovdje sam tek jedan dan, a ono što sam mogao vidjeti je da su ljudi jako pristupačni i otvoreni. Jedva čekam priključiti se momčadi i krenuti s treninzima. Vjerujem da ćemo svi zajedno imati dobru sezonu - rekao je Račić.

Prošao je Školu nogometa FC Kopenhagena, a u seniorskoj karijeri bio je član engleskih klubova Brentforda i Northamptona te danskih Kogea i SonderjyskEa, za kojeg je u prošloj sezoni odigrao 28 utakmica i postigao dva pogotka. Prošao je kroz mlade reprezentativne selekcije Danske za koje je upisao 26 nastupa.

Nakon neugodnog subotnjeg poraza u prijateljskoj utakmici sa šestoligašem Mladosti u Ludbreškom Sigecu (3:1), nogometaši Slavena Belupa nastavili su s intenzivnim treninzima na terenima koprivničkog stadiona. U srijedu će ih trener Moniz povesti u Sloveniju, gdje im slijedi znatno jača provjera s rumunjskim Dinamom iz Bukurešta. Utakmica će se igrati u Stojncima s početkom u 17.30 sati.

Linker
17. svibanj 2024 08:26