Gabriel Rukavina

 DAVOR PONGRACIC Cropix
ŠTO ĆE BITI S NJIM?

Na jednoj poziciji u Dinamu mogla bi se stvoriti gužva, modri talent nakon svega ipak odlazi na posudbu?

Ogiwara potpisao, s Celjem pregovori oko Menala, za Rukavinu i Vrbančića plan je da odu na posudbu
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 06. siječanj 2024. 08:20

Japanski lijevi branič, Takuya Ogiwara (24), prošao je liječnički pregled i u četvrtak je potpisao ugovor s Dinamom. Iako se govorilo o dolasku na polugodišnju posudbu, potpisan je jednogodišnji ugovor o posudbi, do siječnja 2025. godine, uz opciju otkupa ugovora.

Maksimirski će klub platiti za posudbu 200.000 eura odštete japanskom Urawa Red Diamondsu, a odluče li se za godinu dana i na otkup ugovora, to će Plave stajati još pola milijuna eura. U Dinamu se nadaju da će Ogiwara napokon riješili višegodišnju maksimirsku zagonetku vezanu uz poziciju lijevoga braniča.

Traju pregovori između Dinama i Fiorentine oko Josipa Brekala i u Maksimiru vjeruju da bi sljedećeg tjedna mogli uspješno okončati te razgovore. Iako se donedavno smatralo da bi Brekalov dolazak automatski značio odustajanje Plavih od dovođenja Arbera Hoxhe iz Slavena Belupa, ipak to nije tako i Dinamo će, bude li mogao, obojicu ljevokrilnih napadača pokušati dovesti u Maksimir. Ali, za Hoxhu Zagrepčani sigurno neće platiti dva milijuna eura, ta cijena koju forsiraju u Koprivnici nije realna i traži se model dogovora s koprivničkom klubom. Jedna od opcija je svakako i odlazak nekih Dinamovih igrača u Slaven Belupo, trajno ili na posudbu.

Dođu li i Brekalo i Hoxha, stvorit će se “gužva” na ljevokrilnoj poziciji i logičnim se postavlja upit što će biti s Gabrielom Rukavinom? Dinamov će talentirani napadač 16. siječnja navršiti 20 godina, više od godinu dana nije igrao u kontinuitetu i to mu je svakako veliki hendikep. Kako smo doznali, u Dinamu žele Rukavinu poslati na posudbu do ljeta (spominje se Gorica) i vidjet ćemo uskoro kako će se to rasplesti i hoće li ostati ugovorno vezan s Dinamom.

Pregovara se i sa slovenskim Celjem oko odlaska Luke Menala, kojeg ugovor s Dinamom veže još dvije i pol godine. Celje ga želi, ali u Maksimiru ga ne planiraju besplatno pustiti. Drmić, Mihajličenko i Sosa traže klubove, a planirano je i da junior Luka Vrbančić (18) ode na posudbu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. svibanj 2024 09:28