Takuro Kaneko

 Naoki Morita/aflo/profimedia
OSTALI SAMO DETALJI

Na Maksimir stiže ‘kopija Stoičkova‘: odmah ulazi u vatru, bit će ozbiljna konkurencija Špikiću

Ljevak je, brz, hitar, odličan u igri ‘jedan na jedan‘, pokriva pozicije desnog krila i desnog beka
Piše: Davori OlivariObjavljeno: 14. srpanj 2023. 05:55

Dinamo je dogovorio transfer novog napadača, 25-godišnjeg Japanca Takura Kaneka, kojega samo formalnosti dijele od potpisa za hrvatskog prvaka.

Već smo za vrijeme priprema u Sloveniji, kad smo saznali za drugog Japanca u Dinamu nakon Kazua Miure, objavili statističke podatke o novom licu u plavom dresu, ali sad ih valja ponoviti kako bi navijači plavog kluba bili upoznati kakav to nogometaš dolazi u njihov klub.

Kaneko je igrač koji je ove sezone u japanskoj ligi odigrao svih 20 utakmica, štoviše, odigrao je gotovo sve minute. Samo je jednom u tih 20 utakmica izišao iz igre u 88.minuti. Zabio je osam pogodaka, tri s bijele točke, upisao četiri asistencije, upisao je i još jedan pogodak u kupu. Ljevak je, brz, hitar kao i većina Japanaca, odličan je u igri ‘jedan na jedan‘, pokriva pozicije desnog krila i desnog beka. Može zaigrati i na lijevom krilu, ali ipak samo u nuždi. Naravno, odmah upada u oči da će biti konkurencija Dariju Špikiću koji bi mogao preseliti na lijevo krilo, s obzirom na to da se približava transfer Luke Ivanušeca.

U Japanu ga je trenirao iskusni Mihajlo Petrović (65), bivši igrač Dinama koji je igrao u formaciji 3-4-1-2 ili 3-5-2. Tako da će se po dolasku u Maksimir Kaneko morati prilagoditi Bišćanovoj koncepciji igre, ali drži se da tu neće biti nikakvih problema. Malo smo se informirali kod nekih stručnjaka koji su pozorno pratili japansku ligu i koji poznaju Japanca. Od jednog smo čuli da po tehnici igre podsjeća na svojevremeno blistavog bugarskog nogometaša Hristu Stoičkova. Eh, kad bi bilo tako, onda bi to bio stvarno ‘bingo‘ za Dinamo.

Zanimljivo jest da je za Japanca podosta visok, 178 centimetara. Uglavnom, po svemu onome što smo uspjeli saznati, Takuro Kaneko neće biti samo novo ime u plavoj svlačionici, nego zaista pojačanje koje će imati mjesto u udarnom sastavu. Valja napomenuti još nešto... Japanci nisu kao neki igrači iz Južne Amerike ili iz Afrike, pa iz Europe, dečki koji znaju zaglibiti u neke vode koje nisu profesionalne.

Japanci tradicionalno cijene profesionalnost, harmoniju, uljudnost, poštovanje, samokontrolu, integritet, skromnost, marljivost, strpljenje, upornost i vrijedan rad. Vjeruju u red i stabilnost, s posebnim naglaskom na obaveze prema zajednici u ovom slučaju momčadi. Zato nam se čini i prije nego što vidimo Kaneka na djelu da je Dinamo napravio dobar posao. Ali naravno, sve ćemo vidjeti kad istrči u Bišćanovom sastavu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 08:39