Adrian Leon Barišić i Bruno Petković

 RONALD GORSIC Cropix
STVAR JE ZAVRŠENA

Na Pampas dolazi pravo bogatstvo! Osijek prodao nesuđenog dinamovca, evo koliko će iznositi čitav posao

Idućih bi dana trebao biti odrađen i liječnički pregled prije službene objave transfera
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 13. kolovoz 2023. 19:59

Četiri milijuna eura, ostvare li se svi bonusi, te postotak od idućeg transfera zaradit će Osijek na prodaji Adriana Leona Barišića u Basel.

Dva kluba su se dogovorila, fiksni dio odštete iznosit će tri milijuna eura, a još milijun eura Osijek bi trebao dobiti kroz lako ostvarive bonuse. Preostala je još samo posljednja formalnost, odnosno, liječnički pregled kojeg će Barišić odraditi idućih dana, prije nego što posao bude službeno zaključen.

Barišić je u posljednjih godinu dana u više navrata bio pred odlaskom. Proljeće 2022. proveo je u talijanskom drugoligašu Frosinoneu, koji je imao obvezu otkupiti njegov ugovor za dva milijuna eura u slučaju plasmana u Serie A, što se na koncu nije dogodilo. Pokušali su Talijani koncem ljetnog prijelaznog roka prošle godine ponoviti isti aranžman, ali su odbijeni.

Početkom prošlog ljeta već je bio dogovoren Barišićev transfer u Dinamo, no zbog neslaganja u maksimirskim hodnicima taj transfer nije realiziran. Nekoliko mjeseci kasnije, prošle zime, iz Dinama su se vratili po Barišića s istom ponudom, ali tada su bili odbijeni. Interes Basela nije od jučer, već nekoliko tjedana iza brda se valjao potencijalni transfer, koji je na koncu zaključen.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 16:57